M. P. u Laganini

Osigurajte si najbolje mjesto u kinu! Svi radimo ovu grešku pri odabiru sjedala

Loše mjesto u dvorani može uništiti doživljaj.

9. svibnja 2023 12:48
Mjesta za sjedenje u kinu

Mjesta za sjedenje u kinu Foto: Tima Miroshnichenko/Pexels

U kinima možete pronaći različite vrste sjedala, uz udobnost, gledateljima je najvažnija pozicija u dvorani koja uvelike utječe na cjelokupan dojam o filmu. Loše mjesto u dvorani može uništiti doživljaj i skrenuti pažnju s projekcije koju ste odlučili pogledati.

Pojedina sjedala su uvijek prazna, a većinom su to ona u prvom redu ili na krajevima dvorane. Ljudi najčešće biraju sjedala u zadnjim redovima koja su smještena po sredini dvorane.

Na portalu Popular Science stoji nekoliko čimbenika koje treba uzeti u obzir pri odabiru sjedala, a za početak savjetuju da ne biste trebali nasumično odabrati sjedalo u kinu. Već kada ste skupo platili taj luksuz, vodite računa da je sjedalo vrijedno cijene koju ste platili.

U slučaju da želite vidjeti što više akcije, sjednite na mjesto koje vam jamči da je filmsko platno u sredini. Oni koji odaberu ovo mjesto u dvorani, uživat će u boljoj kvaliteti zvuka jer harmonija postiže savršenu ravnotežu upravo u sredini dvorane. Preporučuje se da sjednete u red koje je otprilike dvije trećine iza sredine.

Naravno, nekada nećete moći odabrati baš to savršeno mjesto, u tom slučaju sjednite bliže ekranu, a ne dalje. Možda vam se čini da ćete tako vidjeti lošije, ali upravo suprotno – kad sjedite bliže bolje se iskorištava vaš periferni vid.

Još vijesti