P.S. u Laganini

Koje države su idealne za solo putovanja? Iznenadit ćete se na kojem mjestu se nalazi Hrvatska

Na popisu top 10 najboljih država za solo putovanja nalaze se i susjedne nam države

7. lipnja 2023 13:47
Idealne destinacije za samostalna putovanja bez prijatelja

Idealne destinacije za samostalna putovanja bez prijatelja Foto: Inera Isovic/Unsplash

Putovanje u pojedinim državama nije uopće sigurno, dok ima onih zemalja u kojima možete biti potpuno sami usred noći i šetati ulicama grada, a da vam se ništa neće dogoditi.

Pravi putnici koji neprestano putuju sami već i znaju koje lokacije su dovoljno sigurne za njihovu posjetu i solo putovanje. Kod solo putovanja, postoji više faktora koji utječu na to koja država je dobra za one koji putuju samostalno, a koja nije.

Naravno, tu se ponovno spominje i pitanje sigurnosti, s obzirom na to da ste potpuno sami, ali bitni su i neki drugi segmenti poput iskustava, izlazaka, spomenika, otkrivanja novih mjesta i lokacija i slično.

Najbolje države za solo putovanja

Portal Bounce napravio je kompletno istraživanje koje se tiče upravo samostalnih putovanja – bez prijatelja, obitelji ili poznanika.

Oni koji već neko vrijeme prakticiraju ovu vrstu putovanja vjerojatno su se već i naviknuli, ali je bitno znati koje države su najbolje za takve hrabre poteze. Prema njihovom istraživanju, prvo mjesto nas je u potpunosti iznenadilo.

Naime, prema kriterijima provedenog istraživanja, Hrvatska se pronašla na prvom mjestu što znači da je upravo ona najbolja država za samostalna putovanja. Naveli su da Hrvatska predstavlja dom zapanjujućih prirodnih ljepota, kristalno čistih voda i slikovitih nacionalnih parkova.

Hrvatska nudi brojne aktivnosti

Uz to, navode i kako Hrvatska pruža odlične aktivnosti za samostalne putnike, uključujući planinarenje, plivanje, vožnje kajakom, jedrenje, ali i pregršt restorana, kao i jeftinog smještaja.

Naposljetku, navode kako je i iznimno niska stopa kriminala, a i indeks sigurnosti zbog toga je poprilično visok, pa su to glavni razlozi zbog kojih je Hrvatska dospjela na prvo mjesto najboljih lokacija za solo putnike. U nastavku donosimo ostatak popisa, prema istraživanju portala Bounce:

1. Hrvatska

2. Malta

3. Slovenija

4. Portugal

5. Island

6. Grčka

7. Mađarska

8. Španjolska

9. Singapur

10. Izrael
 

 

Još vijesti