V.F. u Laganini

Koliko si kalorija unio za Uskrs? Donosimo ti detaljnu računicu svega što si pojeo

Nećemo ih potrošiti do idućeg Uskrsa.

11. travnja 2023 11:41
Te kalorije se ionako ne računaju...

Te kalorije se ionako ne računaju... Foto: Sorel_67 via Unsplash

Upozoravamo da sadržaj ovog članka može biti uznemirujući za neke čitatelje. Vjerojatno si još uvijek mamuran od francuske salate i mladog luka. Danas će vam prozori u kući biti otvoreni cijeli dan da se kuća malo prozrači od mirisa kuhanih jaja i zadaha od luka s kojim ćeš se mučiti, a i svi u tvojoj prisutnosti, skroz do ljeta.

Kako si student, vjerojatno inače živiš na noodlesima, zobenim kašama, hrenovkama u lisnatom i menzi, a sada ti je organizam doživio šok kad si pojeo šunku, jaja, francusku salatu, luk, hren i nekoliko kolača. Za doručak.

Uskrsne kalorije se ionako ne računaju

Je li bilo fino? Bilo je. Žalimo li zato što smrdimo na mladi luk? Ne žalimo. Je li bilo potrebno pojesti cijelu tepsiju kolača za desert? Moramo priznati, to je upitno… Međutim, takav je bio dan. Mi smo čvrsto odlučili vjerovati da se te kalorije ne računaju.

Ipak, kad bi se računale, iako se ne računaju, ovoliko kalorija bismo unijeli na Uskrs.

Za doručak samo teška hrana

Čokoladna jaja. Ako ih nećemo jesti na Uskrs, kad ćemo? Vjerojatno si pokoje pronašao u gnijezdu, a nadamo si uz čokoladno jaje pronašao i barem 10 eura. Euri nemaju kalorija, ali 100 grama čokoladnih jaja sadrži od 500 do 600 kalorija, ovisno o vrsti i punjenjima, piše Index.hr.

Inače doručkuješ kavu i možda cigaretu. Prošle nedjelje si dan započeo kako i priliči, francuskom salatom i šunkom. Inače, 100 grama francuske salate sadrži oko 180 kalorija, a 100 grama šunke oko 400, ovisno je li kuhana ili dimljena. Naravno da se tu našlo i malo (ili puno) mladog luka. U 100 grama mladog luka, zvijezde uskršnjeg doručka, ima 32 kalorije, a 100 grama rotkvica sadrži 16 kalorija. Tvrdo kuhano jaje sadrži 75 kalorija, a 100 grama hrena 59.

Kad ubrojimo i kolače...

Doručak si vjerojatno završio pincom koja sadrži 329 kalorija na 100 grama.
Nakon povratka iz crkve slijedi uskrsni ručak koji uglavnom uključuje mladu janjetinu i pečeni krumpir. Tako se u 100 grama janjetine nalaze 243 kalorije, a u 100 grama pečenog krumpira 93 kalorije.

Nakon svega toga si u dilemi. Trebali li otići u šetnju ili zakucati s nekoliko kolača? Koliko god ti šetnja bila privlačna, vjerojatno će ti doći gosti popodne, a nepristojno je da ti ne budeš tada kod kuće. Ne želiš ispasti nepristojan, umjesto toga ćeš pojesti cheesecake koji ima 305 kalorija na 100 grama, dok 100 grama čupavaca i mađarice ima 450 i 350 kalorija.

Izvor: Index.hr

Još vijesti