P.S. u Laganini

Koliko vremena Hrvati troše na odgovaranje e-mailova u jednoj smjeni? Prestigli smo puno veće europske države

DeskTime je analizirao podatke na ovu temu diljem Europe, ali i cijelog svijeta.

3. veljače 2023 12:31
Istraživanje o korištenju elektroničke pošte u Europi.

Istraživanje o korištenju elektroničke pošte u Europi. Foto: Justin Morgan/Unsplash

Nakon pandemije koronavirusa, koja traje i dalje samo u manjoj mjeri, sve je više poslova koji se rade online i od kuće. Ne samo da su iznjedrili nove poslovne mogućnosti koje to omogućuju, već su se i pojedine stare preobrazile, što znači da su se prebacile na online način rada.

Upravo to dovelo je do sve većeg rada na računalu mnogih zaposlenih osoba, a DeskTime proveo je istraživanje na temu trendova korištenja elektroničke pošte među zaposlenima u 2022. godini. Osim za Europu, isto istraživanje proveli su i na razini cijelog svijeta te su usporedili dobivene rezultate trenda korištenja elektronske pošte između Europljana i Amerikanaca, a te dobivene rezultate možete pogledati OVDJE.

Malta uvjerljivo na prvom mjestu

Kada se radi o našem kontinentu, DeskTime je od 30 različitih europskih zemalja, s više od 11.000 sudionika prikupio podatke o već navedenom trendu koji su pokazali kako zaposlenici s Malte imaju najveću prosječnu upotrebu elektroničke pošte s otprilike 55 minuta njezinog korištenja na dnevnoj razini.

Nakon nje odmah slijedi Španjolska koja broji 38 minuta i Grčka s dvije minute manje korištenja elektroničke pošte dnevno. Švicarska, Luksemburg i Austrija su na samom kraju njihove liste, s obzirom na to da njihovi zaposlenici imaju najmanju prosječnu potrebu elektroničke pošte sa svega nekoliko minuta dnevno.

Hrvatska u zlatnoj sredini

Hrvatska se pronašla na petnaestom mjestu, od ukupnih trideset po prosječnom korištenju elektroničke pošte dnevno. Tako da Hrvati troše gotovo 14 minuta unutar radnog vremena na korištenje elektroničke pošte, a s time smo prestigli brojne druge veće, i ekonomski jače države, poput Francuske, Norveške, Danske, Njemačke i brojne druge.

Opći zaključak istraživanja od strane DeskTimea je da europski zaposlenici u prosjeku potroše 18 minuta dnevno na elektroničku poštu, dok svaki europski radnik zasebno, u prosjeku, potroši otprilike 6,8 posto svojeg radnog vremena na isto.

Anketa

Mislite li da ovi rezultati prikazuju realno korištenje e-maila u Hrvatskoj?

Ukupno glasova:

izvor: desktime.com
 

Još vijesti