M. P. u Laganini

Evo kako možeš koristiti navigaciju u inozemstvu bez korištenja mobilnih podataka

Trik koji podrazumijeva prilagodbu karte sa svim mjestima koje želite posjetiti

14. ožujka 2023 16:52
Aplikacija Google Maps

Aplikacija Google Maps Foto: AngieYeoh/Shutterstock

Google Maps nam značajno olakšava snalaženje u prostoru, ova aplikacija ima mnogo značajki koje navigaciju čine jednostavnijom i korisnijom. Uz brojne funkcije, navedena aplikacija ima mogućnost dijeljenja lokacije s drugima, navigaciju bez spajanja na Internet i izbjegavanje gužvi.

Jedna korisnica je na TikToku podijelila videozapis u kojem objašnjava trik koji podrazumijeva prilagodbu karte sa svim mjestima koje želite posjetiti, a navedenu kartu možete preuzeti i koristiti bez interneta kako bi uštedili podatke u inozemstvu.

@jessicawantsanap The best (practical) way to plan a trip! #planningatrip #tripplanning #travel #traveltiktok #travelplanner #travelplanning #hotels #airbnb #googlemaps #googlemymaps #maps #wheretostay #travellife #realistic #realtalk #practical #practicalplanner #20s #twenties #mid20s #midtwenties #sf #bayarea #tips #advice #advicetiktok ♬ I Ain't Worried - OneRepublic

  • U pregledniku potražiteGoogle My Maps
  • Kliknite gumb „Stvori novu kartu“
  • Potražite sve atrakcije i mjesta koja želite posjetiti
  • Na lijevoj strani ekrana označite lokacije koje želite prikvačiti na svoju kartu
  • Google preporuča smještaj koji najbolje odgovara prikvačenim lokacijama
  • Spremite kartu
  • Na svom pametnom telefonu otvorite aplikaciju Google Maps i kliknite karticu „Spremljeno“

Ovaj trik olakšava planiranje putovanja i otkriva koja su mjesta najbliža jedno drugome, a uz pomoć te značajke ih ne morate pojedinačno tražiti. Aplikacija vam omogućava informaciju o tome kada je u određenom lokalu gužva, a u svakom trenu možete odrediti koje je najbolje mjesto za vas na temelju onoga što želite raditi.

Još vijesti