V.K. u Laganini

Studentica s neobičnim hobijem: Pojede i do 10 tisuća kalorija, a ima samo 55 kilograma

Nela pojede i do 10 tisuća kalorija, no ova buduća liječnica ne brine da će to loše utjecati na njeno zdravlje.

6. lipnja 2022 13:35
Nela pojede i skoro 11 tisuća kalorija za izazov!

Nela pojede i skoro 11 tisuća kalorija za izazov! Foto: screenshot via Instagram@nelazisser

Za vrijeme studiranja, mladi se često okreću fast foodu, sendvičima, tjestetnini u ogromnim količinama i ostaloj hrani koju je lako pripremiti, posebice nakon dobrog provoda ili za vrijeme učenja za ispite.

I dok je većini hrana izvor energije i sredstvo kojime zatome glad, neki pak toliko uživaju u hrani da se natječu u jedenju.

Nela Zisser apsolventica je medicine s Novog Zelanda koja ima vrlo zanimljiv hobi uz studiranje: natječe se u jedenju fast fooda.

vezano Slika nije pronađena Laganini Studentica otišla na 16 spojeva zbog besplatne hrane: 'Cura mora jesti'

Uspjela je za samo 42 minute pojesti KFC obrok "težak" oko 10 tisuća kalorija, a sadrži: 20 pilećih krilaca, osam komada piletine, dva burgera, tri paketa krumpirića, pileće kokice, dva umaka, salatu od kupusa, što je sve "zalila" s dvije čaše Coca-Cole.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja 20-godišnja studentica kriminologije umrla zbog 'ekstremne dijete'? Redovito uzimala jabučni ocat

Trebala pojesti jednu pizzu, počastila se s dvije 

26-godišnjakinji ovo nije bio prvi takav podvig tijekom kojega uspije pojesti količinu hrane dostatnu za prehranu jedne oveće obitelji.

Kako je otkrila kasnije, tokom ovog izazova osjećala se dobro te da nikada ne brine o svom zdravlju. Nela kaže kako za vrijeme ovakvih izazova razmišlja samo o tome kako ispuniti zadatak. "Uvijek sam 100 posto usredotočena na izazov", prenosi DailyMail.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] Potroši tisuće kuna mjesečno na dostavu hrane, pojede 5000 kalorija dnevno, a i dalje izgleda OVAKO

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nela Zisser (@nelazisser)

Studentica se svojim nesvakidašnjim hobijem počela baviti 2014. godine kada ju je mama nagovorila da se prijavi na svoje prvo natjecanje – u jedenju pizze. Isprva je stalno odbacivala majčine prijedloge, da bi se ipak prijavila.

"Na kraju sam ušla u restoran u 22 sata navečer, taman prije zatvaranja kvalifikacija i bilo mi je super dovršavajući njihovu pizzu s piletinom i rajčicom, iako smo za kvalifikacije trebali pojesti samo onu pizzu sa sirom", pohvalila se.

Pobjedila 19 muškaraca

Nekoliko mjeseci kasnije, Nela je sudjelovala na natjecanju u kojem je zadatak bio pojesti što više kriški pizza u 12 minuta, što je finalno i uspjela. Pojela je 12 kriški pizza u 12 minuta. Na njeno iznenađenje, na tom je natjecanju osvojila prvo mjesto protiv još 19 prijavljenih natjecatelja koji su bili muškarci.

"To je bio nevjerojatan osjećaj i bila sam vrlo ponosna", prisjetila se Nela. Otad, Nela nastavlja "hraniti" svoju strast prema hrani sudjelujući u natjecanjima u jedenju, a onda je pokrenula i vlastiti YouTube kanal na kojem broji skoro 320 tisuća pratitelja.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Studentica spavala 15 sati dnevno – za umor krivila vegetarijansku prehranu

Prethodno, ova studentica od 55 kila uspjela je pojesti dvije kile Nutelle, 100 pilećih nuggetsa i 10 začinjenih korejskih hot-dogova, a jednom je prilikom McDonaldsov "Happy meal" pojela za samo 37 sekundi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nela Zisser (@nelazisser)

Kada je u pitanju njeno zdravlje, Nela tvrdi kako ne brine zbog prevelikog unosa kalorija jer održava dobru formu vježbajući kod kuće, uz napomenu da nikada ne ide u teretanu.

"Vrlo sam aktivna u svakodnevnom životu i zdravo se hranim. Trenutno ne treniram u teretani, ali puno hodam i vježbam kod kuće", kazala je.

Studentica kaže da se za ovakva natjecanja priprema tako da ne jede ništa na dan natjecanja, dok ostale dane jede obroke prosječne veličine. Njena prehrana većinski se sastoji od voća, povrća i nemasnog mesa.

vezano Mateo Čop, Gordon Ramsay Vodič za brucoše [FOTO] Ovo je Gordon Ramsay iz studentskog doma: Brucoš Mateo rješava se stresa od učenja – kuhanjem

Nela je prije svojih studija sanjala o ome da postane model, no, sada je na posljednjoj godini na Medicinskom fakultetu u Aucklandu, zbog čega je posebno uzbuđena, jer će dogodine i službeno postati liječnica, a kako kaže, nastavit će sa svojim nesvakidašnjim hobijem i nakon diplome.

izvor: dailymail.co.uk

Još vijesti