MojFaks u Laganini

Ljeto kod Matoša i LADO na Mažurancu: Ovog se ljeta na Mažurancu održavaju čak dva festivala

Dobra glazba, ukusna hrana i koktel u lubenici.

5. lipnja 2023 11:48

Ljeto kod Matoša na Mažurnacu Foto: Ljeto kod Matoša/PR

Ljeto kod Matoša (2) Foto: Ljeto kod Matoša/PR

Ljeto kod Matoša (3) Foto: Ljeto kod Matoša/PR

Ljeto kod Matoša (4) Foto: Ljeto kod Matoša/PR

Zagrebačka manifestacija Ljeto kod Matoša održava se i ove godine i to na Trgu braće Mažuranić. Posjetitelje očekuju DJ setovi, bendovi, ukusna hrana i osvježavajući kokteli. Ljeto kod Matoša, odnosno Caffe de Matoš će trajati od 30. lipnja do 29. srpnja. Osim toga, posjetitelji će moći uživati u još jednom festivalu - LADO na Mažurancu.

Organizatori obećavaju posjetiteljima da će se osjećati „kao doma“ uz ležaljke, vreće, jastučiće i stolice za sjedenje, a tu su i retro fotelje i kredenci. Tu je naravno i street food ponuda koja će se sastojati od meksičke kuhinje, brugera, pizza, prženih krumpirića i batata, domaće varijante Philly cheesea, pilećih krilca i stripsa.

U ponudi će biti i deserti poput banana breada, svježeg voća i fritula. Osim toga, posjetitelji će moći uživati i u veganskim jelima kao što su vege burgeri, vege balls i vege hot dogovi.

Koktel u lubenici i deset vrsta piva

Od pića će posjetitelji moći birati između deset vrsta piva ili probati Spritz koktele s pjenušcima te gin-tonic. Ekipe će moći naručiti i koktel od ruma, limete, mente i lubenice koji se servira u lubenici umjesto u čašama.

Sve to će upotpuniti koncerti i nastupi DJ-a. Tako su srijedom i četvrtkom na rasporedu su live izvedbe domaćih, urbanih, glazbenika i bendova kao što su Anya Alu, NoA, Boje indiga, Toni Drama i Tom & The Twisters, a utorak, petak i subota rezervirani su za DJ-jeve među kojima su DJ Zozzo, DJ Bondža, DJ Leo i DJ Kanca.

Vikendi su rezervirani za klince koji će subotom i nedjeljom prijepodne moći pogledati zanimljive i edukativne predstave Šarenog svijeta.

Manifestacija će biti otvorena svakog radnog dana od 16 sati te subotama i nedjeljama od 10 sati, a zatvara se u ponoć.

Koncerti i radionice

Na istoj lokaciji će se od 30. lipnja do 2. srpnja održati i festival LADO na Mažurancu i to odmah uz zgradu Ansambla LADO. LADO će tako i ove godine pripremiti brojne radionice (plesna radionica, radionica rukotvorina i radionica tradicijskih glazbala), izložbe, predstave, uz dva premijerna koncerta Ansambla LADO i koncerte Zrinke Posavec te Borne Šercara i njegove Jazziane Croatice. Festival će otvoriti Ansambl LADO.

Drugog dana festivala Etnografski muzej u Zagrebu pripremiti radionicu Moj najdraži kutak doma i stručno vodstvo kroz izložbu Intimni prostori svakodnevice.

Ulaz na oba festivala je besplatan.

Još vijesti