P.S. u Laganini

McDonald's u blizini Hrvatske koji ima puno veći izbor hrane – njihovi studenti imaju i popuste u restoranima

Razlika u ponudi hrane može se i usporediti prema službenim web stranicama McDonald'sa

2. lipnja 2023 13:16
Svjetski poznati hamburgeri

Svjetski poznati hamburgeri Foto: Patcharaporn Puttipon4289/Shutterstock

McDonald's već godinama mnogima predstavlja najdraži lanac brze prehrane. U Hrvatskoj postoji već više od 20 godina, a prva njegova poslovnica otvorila se u zagrebačkog Jurišićevoj ulici.

Tako se godinama mijenjala ponuda hrane u ovom popularnom lancu brze prehrane, dok pojedine hamburgere kao i tortilje imaju u stalnoj ponudi. No, u susjednim nam državama, McDonald's ima potpuno drugačiji i širi izbor jela, kojeg u Hrvatskoj nema.

Video o tome snimila je ova djevojka za svoj TikTok profil, a kako govori, morala je snimiti slovensku ponudu hamburgera, tortilja i salata jer je ostala začuđena koliko je veća nego u Hrvatskoj.

@robertinarajter

Instagram r_rajter 🤙🏼

♬ original sound - Robertina Rajter

Tako je djevojka u videu snimila veći izbor tortilja, s obzirom na to da u Sloveniji imaju i riblju opciju, dok je hrvatska verzija McDonald's tortilja samo vegetarijanska ili s piletinom.

Osim tortilja, širi je izbor i salata, od kojih ude čak nekoliko vrsta i to vegetarijanskih, dok kod nas takve ne postoje. Veći je izbor i hamburgera, što je očito i na službenoj web stranici slovenskog McDonald'sa, jer nude hamburgere koje u Hrvatskoj, vjerojatno, nikada nisu bili u ponudi.

Slovenski studenti ostvaruju i popuste

Naposljetku, kako pišu drugi TikTok korisnici u komentarima ispod videa ove djevojke, slovenski studenti ostvaruju i pogodnosti u vidu bonova koji označavaju popust u McDonald's restoranima.

U Hrvatskoj takvih popusta za studente nema, ali je vjerojatno i razlika u tome što, prema komentaru TikTok korisnika, u Sloveniji ne postoje studentske menze kao u Hrvatskoj. No, vjerujemo da bi hrvatski studenti, bez obzira na to, bili sretni da ostvaruju popuste na osnovu obrazovanja u McDonald'su.

Još vijesti