S.D. u Laganini

Megan Fox priznala da ju je „ljutilo“ to što su od nje tražili da bude privlačna kako bi glumila

„Izgubila sam preko 13 kila za ulogu, izgledala sam kao zombie!“

19. svibnja 2023 16:13
Megan Fox

Megan Fox Foto: lev radin/Shutterstock

Jedna od najpopularnijih glumica 2010.-ih, atraktivna Megan Fox, proslavila se svojom glumom u filmu Transformers iz 2007. u kojem je glumila jednu od glavnih uloga.

Iako je film postigao veliki uspjeh, kasnije je otkrila da se osjeća „ljuto“ jer se od nje očekuje da „izgleda atraktivno“ kako bi radila ono što voli.

Zbog nerealnih očekivanja Hollywooda, imala je i probleme sa samopouzdanjem i zdravljem.

U razgovoru za GQ 2009. dok je promovirala Transformers: Revenge Of The Fallen, rekla je: „Nisam se brinula o sebi, pušila sam dvije kutije dnevno. Izgledala sam kao zombie, izgubila sam otprilike 13 kila.“

U isto vrijeme Megan se pripremala za ulogu u kultnom filmu Jennifer’s Body, u kojem je glumila Jennifer Check, popularnu navijačicu koju opsjednu demoni, zbog čega počne proganjati svoje muške kolege iz škole.

Glumačka postava filma „Jennifer’s Body“ Glumačka postava filma „Jennifer’s Body“ Foto: s_bukley/Shutterstock

Zbog rigoroznih dijeta kojima se podvrgnula u periodu pripreme za ulogu, Fox je počela „plaćati“ svojim zdravljem.

„Pomislila sam pa mršavim za film, ali na kraju sam se razboljela i počela mi je otpadati kosa. Previše gubiš na težini, ne dobivaš vitamine, razboliš se. Bila sam stvarno mršava. Pala sam u depresiju“, rekla je.

U intervjuu za Who What Wear 2021. priznala je da se tijekom svoje karijere borila sa slavom i modom, rekavši da su je ljudi pokušavali staviti u određeni kalup.

Kasnije u intervjuu, Fox je kritizirala filmsku industriju, rekavši da su pokušali „vladati“ njenim izgledom.

„Svi su htjeli da izgledam kao filmska zvijezda kako bih mogla dobiti ulogu", rekla je kada su je upitali o svojoj ulozi u Jennifer's Body.

„Ljuti me to što mi pokušavaju reći kako da izgledam, ponašam se ili govorim. Sad sam puno bolja u postavljanju granica“, zaključila je glumica.

Megan nije jedina glumica i slavna osoba koja se kroz godine žalila na nerealna očekivanja svijeta slavnih.

Mnogi drugi, poput Zaca Effrona kritizirali su standard ljepote koji filmska industrija postavlja glumcima, a zbog kojih se mnogi slavni podvrgavaju nezdravim načinima dostizanja tog standarda.

 

Još vijesti