L.B. u Laganini

Mia, Tara, Nora, Lara, Ben, Gabriel... Ovo su i službeno najseksi imena na svijetu

Britanska tvrtka koja prodaje seksualne igračke, donje rublje i erotske darove, Love Honey, istražila je koja su to najseksi muška i ženska imena.

11. Siječnja 2023 14:16
Neka imena privlačnija su od drugih...

Neka imena privlačnija su od drugih... Foto: Smiltena via Shutterstock

Kojom su se metodom poslužili u Love Honey kompaniji? Ako ste skloni znanstvenom načinu razmišljanja, njihova „metoda“ možda vas i neće oduševiti, no nisu ni potpuno pogriješili.

Naime, listu najprivlačnijih muških i ženskih imena na svijetu odredili su na temelju likova iz knjiga i filmova za kojima „pati“ najviše žena, odnosno muškaraca diljem svijeta.

Kad pročitate da je jedno od muških imena na popisu Tom, samo vam jedan pada napamet, zar ne? (Hardy, nemojmo se zavaravati.)

Zanimljivo je primijetiti da je najviše imena koja počinju početnim slovom „j“ što se donekle slaže sa studijom znanstvenice Amy Perfors s uglednog MIT-a, koja je pokazala da najveći broj muških imena koje žene smatraju privlačnima u sebi sadržavaju samoglasnike koji se izgovaraju prednjim dijelom jezika i usta općenito (glasovi „e” i „i”), dok je za ženska imena privlačna muškarcima potpuno suprotno. Ženska imena koja sadržavaju samoglasnike koji zvuče „okruglo”, „oblo” (na primjer: Laura), muškarcima će biti privlačnija.

Najprivlačnija imena nisu dulja od 7 slova

Zajedničko i muškarcima i ženama, kad je seksepil imena u pitanju, jest da sva imena u top 10 najromantičnijih nisu dulja od sedam slova.

Ovo je popis muških imena koje žene diljem svijeta (ipak bismo napomenuli zapadnjačkog i anglofonog) smatraju najprivlačnijima:

Jack, Nick, James, Ben, Peter, Joe, Jamie, Shane, Jacob, Jake, Rae, Dan, Lucian, John, Jesse, Michael, Josh, Tom, Jackson, Benjamin, Chris, Charlie, Andie, Edward, Brad, Connor, Gabriel, Harry, Ryan, Caleb, Gideon, Nathan, Adam, Channing, Ted, Logan, George.

Popis najseksi ženskih imena možda će vas iznenaditi jer je na prvom mjestu ime Mary („domaće“ inačice Marija), tradicionalno povezano s kršćanskom tradicijom i djevičanstvom.

Ovako izgleda popis najprivlačnijih ženskih imena:

Mary, Rachel, Kate, Julia, Eva, Susan, Sophie, Mia, Julie, Bella, Anna, Carol, Nora, Emily, Ellie, Rose, Lucy, Lisa, Brooke, Jessica, Dorothy, Erin, Laura, Holly, Jenny, Bianca, Margaret, Lara, Colby, Laura, Tess, Jane, Daisy, Bridget, Anna, Elizabeth, Tara i Sara.

Je li vaše ime na popisu?

Još vijesti