M. P. u Laganini

Umjesto ispita, ocjene od 1 do 20: Misliš da bi ti odgovarao ovakav način studiranja?

S razlikama između francuskog i hrvatskog studiranja upoznala nas je influencerica Lorena Farkač

17. veljače 2023 15:15
Studiranje u Francuskoj

Studiranje u Francuskoj Foto: smolaw/Shutterstock

Lorena Farkač mlada je hrvatska influencerica i studentica Komunikacijskog menadžmenta na Veleučilištu Edward Bernays u Zagrebu. U sklopu programa studentske zimski semestar provela je na studiju u Francuskoj. U objavi na TikTok profilu pojasnila je pratiteljima razlike francuskog i hrvatskog fakulteta.

Jedna od glavnih razlika jest da na fakultetu kojeg je Lorena pohađala u Francuskoj nema kolokvija, već samo finalni ispit, a ocjene su rangirane od 1 do 20. Studenti nemaju mogućnost polaganja ispita nekoliko puta, ukoliko ne zadovolje uvjete na prvom roku, šansa za prolazak kolegija je gotova.

@lorena.farkac jel’ te iznenadila koja od ovih činjenica?😊 #fyp#foryou#balkan#balkantiktok#lorenafarkac#francuska#hrvatska#erasmus#erasmusstudent#fakultet#university#razlike#lille#zagreb ♬ Funny lazy donkey (hilarious song)(937200) - LEOPARD

Slobodno vrijeme je iskoristila za odlazak u teretanu, razgledavanje grada i druženje s prijateljima. Testirala je francuske specijalitete, a svoje pratitelje nasmijala je objavom gdje je degustirala kobasicu s lješnjakom. Svakodnevno je uočavala razlike Francuske i Balkana, a posebno se iznenadila činjenicom da su pekare u potpunosti različite od onih u Hrvatskoj.

Mladu hrvatsku influencericu je također iznenadila činjenica da se stanovništvo ne pridržava pješačkih prijelaza, već samo hodaju preko ceste, a vozači automobila puštaju pješake iako nisu na mjestu gdje je dozvoljeno prijeći cestu.

@lorena.farkac jesu li i tebi ove stvari čudne? piši u komentar ako želiš part 2🥰 #fyp#foryou#balkan#balkantiktok#lorenafarkac#lille#francuska#erasmus#student ♬ original sound - Lorena Farkač

U svojim objavama često je recenzirala prehrambene proizvode i komentirala ponudu u trgovačkim lancima, a nije preskočila ni posjet noćnim klubovima.

Poučena dobrim iskustvom, studentima je savjetovala da iskoriste sve što im se pruža i odvaže se provesti jedan semestar daleko od svoje kuće.

Još vijesti