M. P. u Laganini

Bojiš se prići nekom tko ti se sviđa? Ova aplikacija dogovara dejt umjesto tebe, a na tebi je da se pojaviš

Pretpostavlja se da sustav skenira lica na fotografijama i prema tome filtrira odabir.

20. ožujka 2023 12:48
Ljubav na internetu

Ljubav na internetu Foto: Dragon Images/Shutterstock

Na tržište je nedavno stigla aplikacija kojoj je u cilju u potpunosti automatizirati proces pronalaska partnera, a funkcionira na principu umjetne inteligencije. Bivši zaposlenici Tindera napravili su aplikaciju CupidBot, algoritam umjetne inteligencije za korisnika (primarno muškarca) odabire žene iz njihove baze podataka i to na temelju prethodnih odabira korisnika.

Cijena pretplate je 15 dolara mjesečno, a značajke su fokusirane samo na korisnice koje fizičkim izgledom odgovaraju ženama koje su muškarci ranije odabrali. Pretpostavlja se da sustav skenira lica na fotografijama i prema tome filtrira odabir, stoji na portalu zimo.dnevnik.hr.

Nakon odrađene selekcije, sustav prelazi na sljedeći korak i šalje prvu poruku odabranoj ženi. Umjetna inteligencija se pretvara u korisnika i šalje poruke svim ženama koje ispunjavaju navedene kriterije. Dopisivanje traje sve dok žena ne pristane na sastanak ili podijeli svoj broj telefona. U slučaju da žena napravi nešto od navedenog, aplikacija šalje povratne informacije korisniku.

CupidBot prilagođava bazu podatka pratiteljima koje korisnik ima na društvenim mrežama. Glasnogovornik navedene aplikacije savjetuje korisnicima da objasne ženama što se ustvari dogodilo, a isto tako tvrdi da sustav nije napravljen kako bi objektivizirao žene.

 

Još vijesti