Slušanje podcasta

Za pojedine studente ljetni ispitni su gotovi! To se pogotovo odnosi na one koji su sve kolegije uspjeli kolokvirati i prije početka ispitnih rokova. No, čak i za one koji još uvijek muku muče s rješavanjem ispita, ljeto i službeni praznici uskoro počinju.

Praznici označavaju odmor, opuštanje i više slobodnog vremena za sve stvari koje su bile na pauzi tijekom akademske godine. Međutim, nemojte dopustiti da vam u tom periodu mozak u potpunosti „ode na pašu“.

Svejedno bi ga na neki način trebali trenirati, kako bi bio na istoj valnoj duljini kao i do sada, a samim time će biti spremniji za nove akademske izazove koji kreću na jesen! Zato primijenite neki od ovih pet načina treniranja mozga preko ljeta i vjerujemo da nećete požaliti.

Odlazak na radionice

Ljetne radionice mogu biti izvrstan trening za tvoj mozak tijekom praznika! Održavaju se često, pogotovo u ljetnim terminima kada svi generalno imamo više vremena, a manje obaveza, zato vjerujemo da nećeš biti u situaciji da se nemaš gdje prijaviti.

Ne moraju biti radionice od neke iznimne tematske važnosti, već je dovoljno da ti mozak radi, koja god tema bila u pitanju.

Učenje novih jezika

Novi jezici uvijek dobro dođu! Bilo da se radi o putovanju u drugu i novu državu, zaposlenju gdje će možda baš taj jezik presuditi za odabir tebe kao najboljeg kandidata i slično.

Baš zato ljeto možeš iskoristiti za učenje novih jezika, a time ti mozak neće biti „pauziran“ na tri mjeseca. Postoje i satovi učenja stranih jezika uživo, ali ako želiš uštedjeti novac, ali i vrijeme, instaliraj aplikacije koje služe upravo za to!

Čitanje knjiga

Tijekom akademske godine, mnogi nemaju vremena za čitanje bilo kakvih drugih knjiga osim ispitnih literatura. Mnogima se zbog toga tijekom ljeta ni ne da čitati jer smatraju da su dovoljno pročitali tijekom akademske godine.

No, kako ti mozak ne bi u potpunosti „zakržljao“, radije uzmi neku knjigu laganije teme i barem vježbaj mozak u tom smislu.

Slušanje podcasta

Iako ima i isključivo zabavnih podcasta, postoje i oni edukativni ili dokumentarni koji su izrazito zanimljivi, ali i poučni.

Dok radiš neke druge aktivnosti za koje ljeti imaš vremena, poput crtanja, slikanja ili vježbanja, uvijek možeš pustiti jedan takav podcast i barem na taj način aktivirati mozak da razmišlja i o nekim drugim temama, osim odmora i opuštanja.

Gledanje dokumentarnih filmova ili serija

Gledanjem dokumentarnih filmova ili serija također upreže mozak na neki način, iako bilo kakvo gledanje audiovizualnog sadržaja radi isto. No, kod dokumentarnih žanrova možeš usput ponešto i naučiti, a vjerujemo kako postoje tematike tog žanra koje bi ti se mogle svidjeti.

Nova StudiGO epizoda otkriva kako je to studirati u studentima najzanimljivijoj Erasmus destinaciji!

 

Ljetni praznici studentski praznici kako se riješiti dosade što raditi aktivnosti tijekom ljeta mozak na paši treniranje mozga

Još vijesti