Galerija Ova sezona Masterchefa donosi nikad mlađe kandidate! Masterchef kandidati mlađi od 20 godina - 1 Masterchef kandidati mlađi od 20 godina - 10 +8 Masterchef kandidati mlađi od 20 godina - 9

Nakon su u prošlome tjednu morali odabrati svog mentora koji će ih motivirati u Masterchefu, 24 kandidata otišli su u vilu da bi se izolirali od svijeta i posvetili se onome što im je najveća strast - kuhanju. Među njima, svojim se godinama izdvajaju oni najmlađi koje su Stjepan i Melkior odabrali za članove svoga tima, a to su Dominik, Gaia i Luka. 

1. Dominik Škalec (18)

Dominik je iz Zaboka i dolazi iz obitelji koja se bavi ugostiteljstvom, a upravo je u obiteljskom restoranu i mesnicama stekao svoju prvu praksu. Oduvijek je znao da želi biti kuhar, a obiteljska prijateljica koju zove baka rekla mu je da se kuharom ne postaje, nego se kao kuhar rodiš. Dominik sam smišlja svoje recepte i jela, a u slobodno vrijeme opušta se uz glazbu i teretanu.

 

Leo Jurešić prošlogodišnji je kandidat Masterchefa Recept bivšeg natjecatelja iz Masterchefa utažit će želju za slatkim – sočan cheesecake uz koji najbolje paše kugla sladoleda

2. Gaia Zec (18)

Gaia dolazi iz Umaga, završila je srednju školu u Sloveniji, a trenutačno studira na visokoj poslovnoj školi u Rijeci. Radila je mjesec dana u restoranu kao pomoćna kuharica, a poslovnu je školu upisala kako bi mogla napredovati u ugostiteljstvu i voditi vlastiti restoran. Kad ima vremena pomaže mami u obiteljskom restoranu u Grožnjanu te podjednako voli i zna pripremati slana jela i slastice. Počela je kuhati u djetinjstvu uz oca i baku, a ljubav prema kuhanju naslijedila je od oca koji je ujedno i veliki fan MasterChefa.


3. Luka Veić (19)

Luka dolazi iz Neorića, malog sela u zaleđu Splita. Njegov je djed bio veliki gurman i želja mu je bila da sinu ostavi mesnicu, a da s Lukom i njegovom mamom, koja je kuharica, otvori obiteljski restoran. Djed je nažalost preminuo prije nego što su uspjeli realizirati tu ideju. Veliki utjecaj na Lukino kuhanje ima i ujna koja obožava kuhati i s njom najčešće razmjenjuje recepte, kuhinjske aparate i ideje. U kuhinji ga zanimaju tehnike i moderno dekoriranje. U slobodno vrijeme Luka pleše folklor u Muću.

Premda su mladi, ovo troje talentiranih kandidata ima još štošta za pokazati jer je natjecanje tek počelo, a kako će se snaći u novom izazovu Masterchefa pogledajte u večernjem terminu na Novoj TV, na webu ili Youtubeu.

masterchef mladi natjecatelji natjecanje u kuhanju pregače luka veić Gaia Zec Dominik Škalec

Još vijesti