V.F. u Laganini

Najpraćeniji kanal na YouTubeu ima čak 243 milijuna pretplatnika, a najpopularniji video je svima poznata pjesmica

I drugo je mjesto iznenađujuće.

5. lipnja 2023 10:37
Najpraćeniji YouTube kanal je registriran u Indiji

Najpraćeniji YouTube kanal je registriran u Indiji Foto: TymonOziemblewski via Pixabay/Pixabay

Kada bismo te pitali da probaš pogoditi koji je najpopularniji YouTube kanal na svijetu, vjerojatno bi naveo nekog od popularnih YouTubera kao što su MrBeast ili PewDiePie. Možda bi ti na pamet pao netko od popularnih glazbenika poput K-pop grupe Blackpink koju vjerojatno ne slušaš. Ili slušaš...

Međutim, najpopularniji YouTube kanal nije nijedan od navedenih. Gotovo smo sto posto sigurni da nikada ne bi uspio pogoditi koji je kanal već neko vrijeme najpraćeniji. Čak i kad ti kažemo o kojem se kanalu radi, vjerojatno ćeš i dalje biti zbunjen. Riječ je o kanalu T-Series na koji je pretplaćeno 243 milijuna ljudi, a skupio je 212 milijardi pregleda, piše Index.hr.

Sigurni smo da je pretpostavka da nikada nisi čuo za njega sada potvrđena. To nas ne iznenađuje jer je ovaj kanala na hindu jeziku i registriran je u Indiji. Na drugom mjestu se nalazi kanal Cocomelon s dječjim pjesmicama.

Baby Shark i dalje sjedi na tronu

T-Series je indijska glazbena izdavačka kuća i tvrtka za filmsku produkciju, a prvenstveno su poznati po soundtrackovima bollywoodske glazbe i indi-pop glazbi. Na njihovom YouTube kanalu se uglavnom prikazuju glazbeni spotovi i filmske najave.

Najpopularniji video na kanalu T-Series ima 1,5 milijardi pregleda, a radi se o videu Vaaste Song: Dhvani Bhanushali, Tanishk Bagchi | Nikhil D | Bhushan Kumar | Radhika Rao, Vinay Sapru koji je objavljen prije četiri godine.

Međutim, najpopularniji pojedinačni videozapis na YouTubeu je Baby Shark koji nam je svima dugo bio zaglavljen u glavi. Ako se želiš osjećati staro, napomenut ćemo kako je pjesmica Baby Shark objavljena prije šest godina, a do sada je skupila čak 12 milijardi pregleda. Drugi najpopularniji video je pjesma Despacito s nešto više osam milijardi pregleda, a na trećem mjestu se nalazi dječja pjesmica Johnny Johnny Yes Papa koja ima 6,7 milijardi pregleda.

Izvor: Index.hr

Još vijesti