L.B. u Laganini

Povratak najlegendarnijeg studentskog tuluma u Zagrebu: 'Ovo će goriiiit…'

Unesite ovaj datum u svoj kalendar.

7. travnja 2022 14:35
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon dvogodišnje pauze, najbolji tulum stanara sa Save koji privlači studente iz cijelog Zagreba ponovo će se napuniti dvorište doma.

Radićevi dani fešta su koja se ne propušta. S obzirom da su zadnji puta obilježeni 2019. godine, taman prije pandemije koronavirusa, studenti su željno iščekivali novu priliku da se okupe, druže, plešu i pjevaju u dvorištu legendarnog zagrebačkog studentskog doma.

Potrudit ćemo se svim snagama vratiti stare Radićeve dane da nove generacije vide kako je to prije korone izgledalo... Domski odbor Studentskog doma

Kako je krajem ožujka javio Domski odbor Studentskog doma Stjepan Radić, ove godine "korona-pauza" se napokon prekida te će se trodnevno tulumarenje na Savi održati bez smetnji i prepreka.

Kraj svibnja rezerviran za tulum

Iako su tada najavili da će biti potrebno pridržavati se svih mjera koje će tada biti na snazi, s obzirom na današnje apsolutno ukidanje svih mjera, izuzev nekoliko iznimaka, fešta na Savi nalikovat će onim prijašnjima.

Kako kažu iz Odbora, Radićevi će se dani ove godine održati od 26. do 28. svibnja.

"Princip održavanja trebao biti bi isti kao i prijašnjih godina, no morat ćemo se prilagoditi epidemiološkim situacijama ako nadležne institucije budu zahtijevale. Svakako imamo plan B", pojasnili su iz Domskog odbora Studentskog doma Stjepan Radić na društvenim mrežama.

"Da nove generacije vide kako je to izgledalo"

S obzirom da nije jednostavno organizirati takav događaj, pozivaju i sve zainteresirane udruge ili pojedince da im se jave, kako bi povratak Radićevih dana prošao u što spektakularnijem tonu.

"Potrudit ćemo se svim snagama vratiti stare Radićeve dane da nove generacije vide kako je to prije korone izgledalo", poručili su iz Domskog odbora.

Njihova objava u grupi stanara Save izazvala je više stotina komentara i više od dvije tisuće reakcija. I dok neki upozoravaju da je u istom periodu i "finale kupa", drugi već planiraju prijaviti se na natjecanje u futsalu ili beerpongu ili pak turnir u belotu, zbog čega bi "potegnuli" do Zagreba i iz drugih gradova.

"Od 26. do 28. živiš na Savi", "Pa ovo će goriiiiit", "Napiši u kalendar boldano", samo su neki od komentara oduševljenja zbog kojih ne sumnjamo da će Radićevi dani 2022. ispuniti cijelo dvorište doma dobro raspoloženim i sretnim studentima iz cijelog Zagreba.

Još vijesti