S.D. u Laganini

Ne znaš gdje bi za Praznik rada? Ove lokacije odlične su za proslavu početka svibnja!

Evo nekoliko zanimljivih ideja

18. travnja 2023 15:47
Proslava Praznika rada

Proslava Praznika rada Foto: oneinchpunch/Shutterstock

Diljem svijeta, 1. svibnja slavi se Praznik rada, poznat i kao Prvi maj. Ovaj dan zabilježen je u povijesti zbog velike radničke demonstracije održane u Chicagu 1886. godine te ga neki još uvijek koriste kao dan protesta radne snage.

Većina, pogotovo Hrvata, taj dan ipak odabire provesti uživajući u prirodi i obilju hrane. Iako se svrha samog praznika promijenila od prvotne zamisli, svima je jedno jasno - taj datum rezerviramo u svojim kalendarima za druženja s prijateljima i uživanje u svim blagodatima života, a posao je tema o kojoj ne pričamo.

Ako još uvijek niste odlučili kako bi proveli ovogodišnji Praznika rada, ova lista zanimljivih izletišta i destinacija sigurno će vam pomoći.

Eko-etno selo Strug

Locirano u samom središtu Lonjskog polja, Eko-etno selo Strug dragulj je za zbog kojeg vrijedi otputovati sat vremena od Zagreba.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @selostrug

 

Uz nekoliko drvenih kućica u kojima možete odmoriti, na ovoj lokaciji možete pronaći i rustikalni restoran, čiju su domaću hranu već hvalili razni mediji.

Izletište „Šumska Bajka“

Ovo izletište, udaljeno samo 4 kilometra od Fužina, nalazi se u predivnom šumskom predjelu, a uz to što možete uživati u ljepotama i prekrasnom zraku, „Šumska Bajka“ prožeta je velikim brojem atrakcija.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Izletište Šumska Bajka (@sumskabajkalic)

 

Uz dječje igralište za one najmanje, na odmaralištu se nalazi i nekoliko mjesta predviđenih za roštilj. Osim prekrasne okoline, ovdje možete ispuniti i svoje dječje fantazije i obići gater s raznim šumskim životinjama, poput srna i veprova.

Alpaka ranč u Sloveniji

Za ovu destinaciju definitivno se traži ulaznica više, a kako i ne bi bilo tako kad se radi o ranču na kojem možete maziti alpake. U mjestu Poljčane, koje je samo nekoliko kilometara udaljeno od Maribora, u susjednoj nam Sloveniji, možete uživati u druženju s ovim miroljubivim životinja.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alpaka Ranč Slovenija (@alpakarancslovenija)

 

Osim ovog unikatnog iskustva, posjetiteljima mogu uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi tog kraja te sudjelovati na radionici izrade sapuna.

Nacionalni park Plitvička jezera

Na ovu listu morali smo staviti i najljepši te najpoznatiji park prirode u Hrvatskoj. Iako su Plitvička jezera poznata po svojoj cjelogodišnjoj ljepoti, posjet istih početkom petog mjeseca savršena je opcija.

  Nacionalni park Plitvička jezera Nacionalni park Plitvička jezera Foto: LeonP/Shutterstock

S obzirom na to da još nije ljeto, karte za ulazak su jeftinije, a posjetitelja ima manje pa ćete moći uživati u prelijepim prizorima ove lokacije neometano i uz manje buke.
 

 

 

Još vijesti