M.D. u Laganini

Ne znaš što bi sa sobom od dosade? Donosimo ti pet prijedloga kako se dobro i kvalitetno zabaviti

Nađi nešto za sebe i uživaj u svojoj kreativnosti.

23. prosinca 2022 08:56
Uživanje u hrani

Uživanje u hrani Foto: Pablo Merchán Montes/Unsplash

Kolokviji su završeni, na faksu imaš pauzu, Božić je pred vratima, Nova Godina samo što nije otkucala. Možda ti ovo sve nabrojano ne zvuči primamljivo i prvo što pomisliš je dosada.

Onda si na pravom mjestu! Za takve situacije mi imamo rješenje i donosimo ti pet prijedloga što možeš raditi u takvim situacijama.

Čitaj knjige

Ovime neće samo skratiti slobodno vrijeme nego ćeš naučiti nešto novo, proširivati vlastiti rječnik i oštriti svoj um. Dug je popis pozitivnih utjecaja čitanja, a svaka knjiga postat će sve više zarazna.

Pokušaj napraviti popis željenih knjiga i ponesi ga do knjižnice. Ako nemaš ideje što čitati knjižničari će rado pomoći i udijeliti korisne savjete.

 

@omfgbryony if you’re looking for me this winter, this is where i’ll be #giantbeanbag #beanbag #winter #cosy #booktok #reading #fyp #foryou ♬ original sound - 🤍

 

Kuhaj

Nije bitno imaš li već nekog iskustva ili se spetljaš čak i oko kajgane za doručak. Otkrij koliko te kuhanje zanima i privlači i samo se prepusti. Inspiraciju možeš pronaći u brojnim receptima internetskih kuharica ili pak u kratkim videima.

 

@msshiandmrhe Creamy crunchy bubble potato pillows #cooking #foodasmr #asmrcooking #vegan #recipe #homecook #potato #foodtiktok #veganrecipes ♬ Let It Snow! Let It Snow! - Frank Sinatra

 

Pronađi hobi

Hobi ne znači samo popuniti dosadu i slobodno vrijeme. Čak i ako si u gužvi od obveza dobro je imati hobi jer svi zaslužuju imati vrijeme za sebe, a upravo ova aktivnost ima višestruku dobrobit kao što je razvoj mašte i kreativnosti, produktivnosti, razvoj socijalnih vještina i mnoge druge.

Jedino bitno je naći ono što te zanima i u tome uživati. Može to biti pisanje, pjevanje u zboru, slikanje ili čak šivanje – prepusti se i otkrij ono što te smiruje i veseli.

 

@rugiledegutyte ♬ original sound - Addy Rae

 

„Spa day“

Ubrzani stil života ostavlja posljedice i na tijelo. Pronađi vremena za sebe i uplovi u čaroliju spa oaze. Za dobar osjećaj u svojoj koži ne moraš izdvojiti velike novce na skupocjene tretmane u salonima.

Možeš početi od temeljnog pilinga tijela i vlasišta. Koža i kosa bit će ti zahvalni, a pored toga možeš se posvetiti i licu.

Maska za lice za početak će biti odličan izbor. Uz ove trikove osjećat ćeš se bolje u svojoj koži i napunit ćeš baterije za sve obveze koje su pred tobom.

 

@ash__guzman Slow Sunday 🫧 #selfcaresunday #asmr #relaxingsounds #metime #spadayathome ♬ original sound - Ash Guzman

 

Tjelovježba

U zdravom tijelu zdrav duh – zvuči kao kliše? Možda nekima tako zvuči, ali zapravo nije tako. Tjelovježba je važna za zdravlje cijelog tijela i dobro raspoloženje.

Ne moraš nužno upisati program u teretani koji će ti pojesti novčanik, dovoljno je krenuti od jutarnjeg istezanja i večernjih šetnji. Zatim možeš krenuti u veću avanturu i uz pomoć savjeta s YouTube-a kreirati svoje treninge.

 

@blogilates Do this everyday for a week and show me what happens. #pilates #pilateslovers #pilatesintructor #fitness #abs #abworkout #absworkout #coreworkout #fit ♬ Take Your Man - Mahogany LOX

 

Važno je samo ne odustati nakon prve upale mišića. Sretno!

Još vijesti