P.S. u Laganini

Neki polude, drugi ne mogu spavati, a treći jedu sve iz frižidera: Evo kako stres utječe na svaki od ovih horoskopskih znakova

Studenti znaju koliko prvi mjesec u godini može biti stresan, ali ne nose se svi s njime na isti način.

9. Siječnja 2023 13:10
Svaki od horoskopskih znakova drugačije se nosi sa stresom.

Svaki od horoskopskih znakova drugačije se nosi sa stresom. Foto: Ben White via Unsplash/Unsplash

Svi studenti svjesni su situacije koje svaki siječanj sa sobom nosi. Vraćamo se na predavanja nakon dvotjednog ležanja i „prežderavanja“, a u siječnju završavamo i semestar pa je samim time izrazito puno učenja i obavljanja fakultetskih zadataka na vidiku.

Samim time, takve situacije sa sobom donose stres i nervozu, barem kod onih kojima je stalo do svojeg akademskog uspjeha. No, prihvaćanje ili neprihvaćanje stresa ovisi i o svakom horoskopskom znaku ponaosob kako piše Well and Good, a evo i kako se svaki od njih nosi sa stresom.

Rak

Svi znaju da su Rakovi izrazito osjetljivi i emotivni, posebno u odnosu na neke druge horoskopske znakove. Generalno razmišljaju unaprijed i uvijek razmotre sve moguće posljedice – i pozitivne, ali i negativne.

No, kada su pod stresom, što je često, ne dozvoljavaju nikome da ih savjetuje kako bi se stres smanjio. Oni to žele napraviti sami, a često zatim dolazi do psihičkog sloma ili poremećaja spavanja jer smatraju kako se mogu nositi sa stresom, dok se zapravo događa potpuna suprotnost.

Ovan

Ako se netko ne nosi dobro sa stresom, pogotovo tijekom ispitnih rokova, onda su to Ovnovi. Oni najčešće ne mogu spavati od količine nervoze, a mogući su i izljevi agresije te ljutnje ako im netko nešto krivo izgovori dok su oni pod stresom.

Bik

Oni koji su u horoskopu Bik, znaju da je njihovo nošenje sa stresom poprilično loše. Možda nisu agresivni ili bezobrazni prema drugima, ali „utapaju“ stres na drugi način, a to je pretrpavanjem s hranom ili prekomjernim spavanjem.

To je njihov način da se smire ili da jednostavno pobjegnu od stresnih situacija, što ne znači da se s istima dobro nose.

Blizanci

Bliznaci imaju svoju metodu koja kod njih, očito, dobro funkcionira. Kada su pod stresom, jednostavno se prestanu brinuti i prestanu razmišljati o tome što im uzrokuje nervozu.

Na taj način se uspiju smiriti, a i nastaviti dalje kao da se ništa nije dogodilo. Zato bismo svi trebali biti poput njih.

Jarac

Jarci možda i najviše od svih nervozu shvaćaju previše osobno. S obzirom na to da su po prirodi organizirani, sustavni i ambiciozni, jedna loša stvar koja uzrokuje stres im također poremeti cijeli sustav funkcioniranja.

Svaka sitnica potiče ih na vlastiti raspad, iako ona možda nije direktno povezana s izvorom nervoze. Njima se definitivno preporučuje maksimalno opuštanje, kako im ta nervoza ne bi dugoročno utjecala na zdravlje organizma.

Lav

Lavovi se dobro nose sa stresom. Nije im lako za prihvatiti kada se nalaze u stresnoj situaciji, ali ju uspiju zadržati pod kontrolom, što dokazuju njihove vještine vođenja i organizacije.

Zato stresne situacije pokušavaju riješiti na način da ih zanemare, a sreću i opuštanje pronalaze u nečem drugačijem.

Djevica

Jedan od rijetkih horoskopskih znakova koji nervozu rješavaju drugim aktivnostima su upravo Djevice.

Na njih stres utječe poprilično jako, ali se smiruju drugim aktivnostima, poput šetnje, treninga, igranja društvenih igara ili druženja s prijateljima. Svjesne su rizika i problema koji uzrokuju nervozu, ali ih rješavaju na miran način, što ne znači da u potpunosti bježe od istih.

Strijelac

Strijelci kada su pod stresom, jednostavno odluče biti nervozni do daljnjeg, dok se taj određeni problem ne riješi. To definitivno nije dobar način jer time se ne nose dobro s vlastitom nervozom, što često uzrokuje otežano spavanje, mršavljenje, ali i ispadanje kose.

Oni su također jedni od onih horoskopskih znakova koji otežano „barataju“ situacijom, što dovodi do loših posljedica.

Vaga

Kod Vaga stres se manifestira kroz njihovo vlastito zdravlje. Njihov organizam posustaje zbog nervoze, pa im se pojavljuju čak i simptomi nekih bolesti, poput problema s probavom, boli mišića u cijelom tijelu, a sve to jer ne mogu voditi „kontrolu“ nad problemom koji uzrokuje stres.

Škorpion

Shopping ili neki drugi oblik vlastitog udovoljavanja rješenje je za sve Škorpione koji su pod stresom. To je njihov način relaksacije i bijega od svakodnevice koja im uzrokuje nervozu i probleme.

Samo jedna nova stvar u ormaru će im popraviti cijeli tjedan, a samim time i manje razmišljaju o tome da su nervozni.

Vodenjak

Kod ovog horoskopskog znaka nervoza može stvoriti i pojedine psihičke bolesti, poput anksioznosti. Sve zato jer nervozu i problem shvaćaju kao najvećeg mogućeg neprijatelja kojeg postoji, a samim time se njihovi unaprijed postavljeni ciljevi ne ostvaruju.

Zato nerijetko postanu depresivni i anksiozni, a mogući su i napadaji panike jer gube kontrolu nad vlastitim situacijama.

Ribe

Ribe uvijek rješavaju problem koji im stvara nervozu. Nije bitno radi li se o problemima na faksu, svađi s roditeljima ili prijateljima, oni će napraviti sve, samo da se taj problem riješi i da nervoza nestane.

To je zapravo jedan od najzdravijih načina rješavanja ovakve situacije jer svaki problem nosi svoje rješenje!

izvor: www.wellandgood.com

Još vijesti