M. P. u Laganini

Netflix staje na kraj dijeljenju lozinki – dozvoljena 2 dodatna člana

Kampanja će krenuti 30. lipnja, a potez nije ograničen samo na SAD.

20. travnja 2023 11:35
Netflix streaming servis

Netflix streaming servis Foto: Vantage_DS via Shutterstock

Popularna američka streaming usluga Netflix već dugo najavljuje lov na pretplatnike koji dijele lozinke s prijateljima, prema posljednjim informacijama, u akciju bi mogli krenuti od ovog ljeta. Kampanja će krenuti 30. lipnja, a potez nije ograničen samo na SAD.

Predstavnici Netflixa komentirali su ovaj potez: „Planiramo ga u drugome kvartalu primijeniti na više teritorija, uključujući SAD.“ Također, najavili su da zatvaraju uslugu naručivanja DVD-a koja bi ove godine slavila 25. rođendan.

Slijedom pada prihoda nakon pandemije, Netflix je nastojio povećati zaradu, a poseban fokus je na pretplatnicima koji dijele lozinke s drugima. Spomenuta odluka je već na snazi u Kanadi, Novom Zelandu, Portugalu i Španjolskoj. Zabranu su proveli na način da su od korisnika tražili da odrede primarnu lokaciju za račun.

Netflix je predstavio rješenje situacije, u slučaju da korisnik ima nekog tko ne živi s njima i koristi njihov račun, usluga ima mogućnost kupnje dodatnog člana. Dozvoljena su dva dodatna člana po računu, a cijena varira od zemlje do zemlje. Primjerice, u Portugalu ta cijena iznosi 3 eura i 99 centi, prenosi n1info.hr.

 

 

Još vijesti