V.F. u Laganini

Za romantiku ti ne treba novac: 5 ideja za romantični „dejt“ kad si siromašni student

Najbitnija je atmosfera!

9. prosinca 2022 12:56
Spoj u prirodi

Spoj u prirodi Foto: Suprising_Shots via Pixabay

Bacio si oko na curu koja je u tvojoj seminarskoj grupi, ali nemaš novca da ju izvedeš na dejt? U menzi primjećuješ zgodnog dečka svaki dan, ali nemaš novca da ga počastiš kinom ili večerom?

Na pravom si mjestu! Donosimo ti nekoliko savjeta za jeftini dejt prilagođen studentskome džepu.

Jer romantika ne proizlazi iz hrpe novca (ne nužno), nego iz atmosfere, dobrog raspoloženja i činjenice da smo samo jednom u životu mladi. Osim toga, upamtite da vjerojatno ni vaša bolja polovica ili simpatija ne raspolaže bogatstvom, kad je financiranje izlazak u pitanju.

1. Romantična šetnja

Zdravo je, troši kalorije i besplatno je. Duga romantična šetnja je idealna za jeftini, zapravo, besplatni dejt. Kod planiranja dejta je ponekad problem naći nešto u čemu ćete oboje uživati. Ako pozoveš dečka u šetnju i on kaže da ne voli hodanje… Pa, vjerojatno ti pokušava dati neki hint. Ako zoveš curu u romantičnu šetnju, nemoj joj reći da će to biti dejt iznenađenja. Velika je vjerojatnost da će ona doći u štiklama pa ćeš je morati nositi na leđima. Ili će se vratiti kući s krvavim žuljevima.

Šetnja prirodom. Šetnja prirodom. Foto: Ground Picture via Shutterstock

Upozorenje: Iako se šetnja Adventom može činiti idealnom jer su lampice romantične, ne preporučujemo ti da izabereš tu lokaciju. Zapravo, drži se što dalje od adventa i kućica. Mamit će vas miris hrane i kuhanog vina, a ni jedno od vas nema novaca za dva zalogaja hrane na koja ćete potrošiti više novca nego u menzi tijekom cijelog tjedna.

2. Večera

Hrana je još jedna stvar u kojoj svi uživaju. Ti imaš ograničen budžet pa možeš svoju srodnu dušu izvesti u menzu na večeru. Da sve bude ekstra romantično, ponudi svoju iksicu. Samo moraš imati na umu da ćeš vjerojatno toga dana morati preskočiti ručak kako ne bi prekoračio limit na iksici. Zadržavanje u menzi više nije ograničeno na 15 minuta pa možete razgovarati o svojim snovima i ambicijama dok jedete piletinu s mlincima s menija.

Brza menza Brza menza Foto: Unsplash, Louis Hansel

Upozorenje: Ne preporučujemo da zaista razgovarate o ambicijama i snovima. Vjerojatno ćete se požaliti jedno drugome da ste upisali pogrešne fakultete. U tom slučaju bi dejt mogao završiti suzama, ali ne radosnicama.

3. Piknik u prirodi

Piknik sam po sebi zvuči romantično. Znaš onu domsku smeđu dekicu na kojoj piše SC i koju svi koriste samo kada sjede na balkonu u domu? Iznesi je van, iako nismo sigurni da se to smije, ali opet, u ljubavi i ratu je sve dozvoljeno. Posudi i jednu od cimera pa ih obje raširi u nekom lijepom parku da vam bude mekano. Prije toga obavezno idi u menzu i uzmi dva menija pa to spakiraj u posude za piknik. Možeš uzeti i sokiće ili čokoladno mlijeko. Ako doneseš Euforiju iz menze, velike su šanse da će se osoba koju vodiš na piknik zaljubiti do ušiju.

Euforija, omiljeni jogurt studenata. Euforija, omiljeni jogurt studenata. Foto: Zdravko T via Shutterstock

Upozorenje: Budi oprezan sa sokićima, pudinzima i jogurtima iz menze. Ako se radi o osobi koja je izgubila studentska prava, postoji vjerojatnost da će te iskorištavati samo zbog iksice.

4. Film

Nemate novca za kino? Nema veze, možete zajedno gledati film na Netflixu u studentskoj sobi. Znamo da nemate ni Netflix. Koji si student to uopće može priuštiti? Nađi nekoga tko ti je voljan „posuditi“ svoju lozinku. Ako ni preklinjanje frendova ne urodi plodom, možete samo naći film na piratskim stranicama, a trebaš i razmisliti o traženju novih prijatelja.

Upozorenje: Obavezno moraš imati zaštitu. Piratske stranice su pune virusa. Vjerojatno ti je na pamet pala druga vrsta zaštite. Zajedničko gledanje filmova može dovesti do neplaniranih aktivnosti, pripremi i tu zaštitu.

5. Gledanje utakmice

Obucite majice na kvadratiće i navijajte zajedno. Nema boljeg dejta od toga. Ako Hrvatska ipak ne pobijedi, a mi vjerujemo da hoće, možete zajedno plakati. Tu su i komplimenti koje možeš iskoristiti. Dečka ćeš osvojiti ako mu kažeš da je zgodniji od Gvardiola, iako to baš i nije vjerojatno. Curi možeš napomenuti da je ljepša od Ivane Knoll.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Joško Gvardiol (@gvardiol_team)

 

Upozorenje: Ako cura prva spomene Ivanu Knoll, napravi se lud i reci da ne znaš tko je to.

Još vijesti