M. P. u Laganini

Poznati chef na udaru kritika – studentski popust u luksuznom restoranu nije oduševio javnost

Večera od tisuću dolara.

14. travnja 2023 14:24
Salt Bae

Salt Bae Foto: cristiano barni/Shutterstock

Popularni turski chef Nusret Gokce, poznatiji javnosti kao Salt Bae, vlasnik je više restorana diljem svijeta, a međunarodnu slavu postigao je 2017. godine kada je njegov način začinjavanja mesa postao viralan na društvenim mrežama. Nadimak je dobio zbog pokreta kojim soli odrezak mesa nakon što ga stručno isječe.

U svom bostonskom restoranu ponudio je studentima popust od 30 posto, a upravo zbog toga našao se na udaru oštrih kritika od strane javnosti. Kako piše The Sun, chefovi zlatom omotani odresci studentima bi bili dostupni za nešto više od 1000 dolara, a takav odrezak inače košta više od 1500 dolara.

Pratitelje je obavijestio o popustu na opisu ispod fotografije koju je objavio na Instagram profilu, a pozirao je ispred poslovne škole Harvard: „Ja nisam mogao ići u školu, obrazovanje je skupo. Zato dajem 30 posto popusta svim studentima u restoranu Boston Nusr-et.“.

Ovim potezom nije oduševio svoje pratitelje koji smatraju da unatoč popustu, hranu u njegovom restoranu mogu priuštiti samo oni najbogatiji. „Lijepa gesta zapravo, ali i dalje previše košta“, „Studenti nemaju novaca, čovječe“, „Ovo je i dalje precijenjeno“, samo su neki od komentara ispod objave na njegovom profilu, prenosi index.hr.

Pojedini pratitelji dodali su da im nije jasno šali li se s novom objavom ili ne, ali jedno su sigurni, ovakav luksuz nije pogodan za studentski džep.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

 

Još vijesti