V.K. u Laganini

Studentica s 'teškog' fakulteta 'ponižena': Udvara joj se student s 'najlakšeg' faksa

Kriterij za biranje partnera: kompleksnost završenog fakulteta.

4. srpnja 2022 13:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ljudi koji su u potrazi za svojim potencijalnim ljubavnim partnerima, traže ih na raznim mjestima: pomoću "dejting" aplikacija, u parku, na hodnicima fakulteta, u klubovima i na tulumima. No, bez obzira gdje ih tražili, svatko ima postavljene određene kriterije kakav bi trebao biti njegov ili njen budući partner.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Ostavila dečka jer nema diplomu: 'Bitno je da partneri imaju isti stupanj obrazovanja, evo zašto...'

Ljubav kada se pojavi u nečijem životu, ne pita o godinama, vjeri, rodu, spolu, a kamoli o nečijem obrazovanju ili porijeklu. Svatko ima različite kriterije po kojima može odabrati svog partnera, no jedna studentica tvrdi da se osjeća poniženo jer ona završila "teži" fakultet od dečka koji joj se udvara, a koji je, prema njoj, završio "najlakši" fakultet. Iako često slušamo o tome da su neki fakulteti teži od drugih, nije svakodnevno da se po težini fakulteta biraju i partneri.

"Studirala sam najteži fakultet. Udvara mi se lik koji je studirao najlakši. Osjećam se poniženo", piše anonimna studentica na popularnoj stranici Ispovesti. Naravno, njena je objava izazvala burne reakcije čitatelja.

vezano Slika nije pronađena Laganini Studentica tvrdi – državni fakulteti puni su snobova: 'Preporodila sam se na privatnom'

"S takvim razmišljanjem nećeš daleko"

"Smeta vam kad netko nije obrazovan, smeta vam kad jest. Smeta vam kada je nezaposlen, smeta vam kada radi kao konobar", piše komentator.

"Ima stvari koje se ne uče na fakultetu", kratko komentira još netko. "Je li te sram napisati ovu ispovijest? Džaba tebi fakultet, upiši tečaj kulturnog ponašanja i poradi na svom ograničenom razmišljanju", piše joj još netko.

"A neka ti se barem netko udvara, proći će i to. Je li lijep? Dobar? Pametan? Vrijedan? Iz kakve je obitelj? Duhovit? Sve je to vrlo bitno", piše netko ostale karakteristike po kojima je realnije birati potencijalne partnere.

vezano Što je čeka u budućnosti? Laganini Studentica misli da je upisala krivi fakultet: 'Osjećam se kao propalitet, imam 25 godina i još uvijek studiram'

"Studirala je najteži fakultet, ali očigledno nije shvatila neke stvari u životu. Pa ti onda lijepo okači diplomu na zid, s takvim razmišljanjem ti neće puno pomoći", piše joj još netko.

"Nađi si Teslu"

Uz njih, javila se još jedna komentatorica koja je obrnula uloge udvaranja. "Ja bih se osjećala poniženo da se udvaram nekoj 'kretenki' kojoj je poniženje što se dečko uopće trudio završiti fakultet. Djevojko, spusti se na zemlju. Ti ako si sposobna, onda si pronađi nekog Teslu. Kakvih budala ima, majko mila, strašno. Evo, neka dođe meni se udvarati, 'oprošteno' u je za fakultet samo neka je fin i dobar dečko", piše komentatorica.

"K vragu više i s tim laki i teški fakulteti", piše netko ljutito.

"Imam završen fakultet, a suprug samo osnovnu školu. Ne zato što nije inteligentan, nego je odrastao u takvim okolnostima. U većini životnih situacija reagira i postupi pametnije nego što bih to ja. To što netko ima završen fakultet ili uopće studira, nije odraz nečije inteligencije. Tako da ti si poniženje sama za sebe tako površna i ograničena", pišu joj komentatori.

vezano Važniji lijepi i manikirani nokti od ispita? Laganini Otkazala ispit jer nije imala uređene nokte: Evo što su joj poručili drugi studenti

"Valjda je bitno koliko dobro radiš svoj posao, a ne koje si struke. Šta ti vrijedi ETF, a pritom si glup i nemaš talenta za to. Doslovno ćeš cijeli život raditi nešto što ti ne ide, a vjerojatno nećeš ni proći na natječajima za neke dobre poslove. Gledat ćeš kako tvoj kolega, talentirani grafički dizajner s lakog i neperspektivnog fakulteta uživa u svom poslu za kojeg je rođen, a pritom zarađuje više para od tebe", pišu joj komentatori, a većina joj je i savjetovala da se više ne javlja studentu i da ga prestane zavlačiti.

Još vijesti