L.B. u Laganini

Jedno kućansko pomagalo može zamijeniti vaš radni stol! Znate li koje?

Svi koji provode sate učeći, znaju koliko bolna mogu biti leđa nakon višesatne sesije pripremanja za ispit.

8. studenog 2022 15:33
Kućanska pomagala

Kućanska pomagala Foto: Digital Genetics via Shutterstock

Tvrde klupe u amfiteratrima, neudobni stolci, nekad i stepenice ukoliko je predavaonica prepuna… svim studentima poznate su posljedice dugotrajnog sjedenja, kako na kralježnici, tako i stražnjici.

Osim što je izrazito nezdravo dugo sjediti (posebice nepravilno, pogrbljeno, nalakćeno i u sličnim pozama), negativno utječe i na naš um – ulijeni nas i ometa koncentraciju.

Zbog svega toga, u svijetu nije neobično da zaposlenici kojima je u opisu posla dugotrajno sjedenje za računalom prakticiraju i periode stajanja za stolom ili pak sjedenje i ljuljuškanje na pilates loptama.

Kretanje je zdravo za naš organizam, ali i naše pamćenje: dinamičan pristup radnom mjestu, ali i učenju već je odavno jedan od top savjeta kako poboljšati produktivnost.

Umjesto dizajnerskih stolova, samo jedno kućansko pomagalo

No, kako si jedan student može priuštiti stol koji, osim što nudi opciju sjedenja za njime, nudi i alternativni, stajaći „modus“ rada? To je zasigurno skupo, pomislit će mnogi od vas.

No, ne mora biti! Zahvaljujući genijalcima među nama, poput ove TikTokerice, slučajni izumi mogu nadomjestiti skupa i većini mladih nedostupna dizajnerska rješenja.

 

@courtlynf I’m a genius #FlexEveryAngle #ironingboarddesk #funny #fyp #workfromhomehack ♬ Sensual Seduction - Snoop Dogg

 

Daska za peglanje jedino je kućansko pomagalo koje će vam omogućiti ovu dva u jedan opciju radnog stola!

Osim što za daskom za peglanje možete sjediti, na nju smjestiti i prijenosno računalo, možete joj i podešavati visinu te se tako lako iz „običnog“ radnog stola pretvori u onaj za kojim možete stajati, odmoriti napaćenu kralježnicu i mišiće koji ju podržavaju, osvježiti vaš um kad osjetite zamor pri učenju ili pisanju seminara ili vam samo zatreba malena pauza od monotonije položaja u kojemu se nalazite posljednjih nekoliko sati.

Nema na čemu!

vezano Slika nije pronađena Laganini 'Tečaj za muškarce' hit među studentima: Uče peglati i kako živjeti bez mame

Još vijesti