S.D. u Laganini

Sve smo ovo pronašli u torbama studenata: Suzavac, karte za remi i belu pa i hrđavi čavao?!

Za lakše svakodnevno funkcioniranje na fakultetu, važno je dobro promisliti o sadržaju vlastite torbe.

3. studenog 2022 14:28
Studentski ruksak

Studentski ruksak Foto: Pexels, Pavel Danilyuk

Količina kreativnost i praktičnosti studenata u borbi s „akademskom dosadom” i samim danom u nekim slučajevima, iako razumljiva, doista iznenađuje.

Uz velik broj korisnih predmeta koje možete ponijeti na predavanja, poput bilježnice ili papira za vođenje bilješki, olovke ili kemijske, prijenosnog računala/tableta, boce vode... Zanimalo nas je kakve se još zanimljivosti kriju u studentskim ruksacima i torbama.

Osim korisnih predmeta, tu su i brojne „zanimljivosti”

Jedna studentica sociologije, koja je spremna za sve vremenska i atmosferske uvjete (čitaj: suzbijanje dosade) sa sobom u torbi svakodnevno nosi maramice, dezinficijens, melem za usne, sunčane naočale, prijenosni punjač, suzavac, češalj, karte za belu i remi (kako bi imala izbor ovisno o raspoloženju), križaljke, bombone i nekoliko vrtsa duhanskih proizvoda.

„Za sve treba biti spreman, nisam fan učenja i predavanja pa si vrijeme kratim drugim aktivnostima!“, tvrdi ova studentica.

Ova studentica je doista spremna za borbu sa svakim studentskim izazovom... Ova studentica je doista spremna za borbu sa svakim studentskim izazovom... Foto: Stephany Domitrović, privatna arhiva, objavljeno uz dopuštenje

Marljiva Lea, studentica komunikologije na Fakultetu hrvatskih studija, studentski dan ne može zamisliti bez svog Kindla koji joj svakodnevno skraćuje vrijeme trajanja dugih pauza između predavanja.

„Torba koju nosim na faks uvijek je krcata i neuredna, svaki dan u njoj nosim neku proteinsku čokoladicu da ja ili netko drugi kome je potrebno ne umremo od gladi ako ne stignemo u menzu, novčanik i kutijicu za bombone u kojoj mi se nalaze duhanski proizvodi“, dodaje Lea.

Kako sakriti duhanske proizvode od nepoželjnih pogleda? Kako sakriti duhanske proizvode od nepoželjnih pogleda? Foto: Lea Šoljan, privatna arhiva, objavljeno uz dopuštenje

Pored standardnih bilježnica, vode, maramica, pernice, jedna studentica komunikologije iz kuće ne izlazi bez jednog hrđavog čavla.

„Bila sam na putovanju na Golom otoku s dečkom i htjela sam uzeti nešto za uspomenu, ali nisam htjela potrošiti brdo novca na neki suvenir pa smo ja i dečko jednostavno uzeli dva hrđava čavla koja smo pronašli negdje u prolazu i otad svoj uvijek nosim u torbi“, kazala je ova dosjetljiva studentica.

Nikud bez hrđavog čavla s Golog otoka... Nikud bez hrđavog čavla s Golog otoka... Foto: Stephany Domitrović, privatna arhiva, objavljeno uz dopuštenje

Zita, studentica diplomskog studija odnosa s javnošću navodi da u torbi nosi sve, jer je na fakultetu i studentskom poslu cijeli dan.

„Ajme sve nosim, doslovno, jer ne nema doma po cijele dane...znači mobitel,novčanik, vodu, melem za usta, higijenske uloške, tablete za bol, kapi za oči, kemijsku, notes..”, nabraja Zita te napominje da je glavna stavka preživljavanja studentskog dana dobro organizirana torba u kojoj se nalazi sve što će isti maksimalno olakšati.

vezano Bez čega ne mogu zamisliti studentsku svakodnevicu? Vodič za brucoše Slušalice, fotka dečka, tablete protiv bolova i suzavac!? 5 stvari bez kojih ovi studenti ne mogu zamisliti dan na faksu

vezano Slika nije pronađena Laganini Najpopularnija praznovjerja u koja vjeruju studenti: Evo što trebate izbjegavati na dan ispita, a što će vam donijeti sreću

Još vijesti