P.S. u Laganini

Pomoću umjetne inteligencije promijenila majicu na vlastitoj fotografiji – iz crne ljetne u bijelu poslovnu košulju

Nove nadogradnje umjetne inteligencije iznenađuju sve više

26. svibnja 2023 17:02
Promjena modne kombinacije pomoću umjetne inteligencije

Promjena modne kombinacije pomoću umjetne inteligencije Foto: TikTok - amy_king_v/Screenshot

U posljednjih nekoliko mjeseci često mislimo da umjetna inteligencija seže do svojeg vrhunca. To ipak nije tako, s obzirom na ubrzani napredak novih tehnologija, a samim time i dodatnim nadogradnjama umjetne inteligencije pa se sve više iznenađujemo.

Tako je slučaj i kod ove djevojke koja je na svojem TikTok profilu objavila video u kojem pokazuje nešto nevjerojatno. Naime, umjetna inteligencija je u programu Canva napravila poslovnu modnu kombinaciju na fotografiji, baš kako je i djevojka to od nje zatražila.

Na videu je vidljivo kako je prvo morala na svojoj fotografiji, gdje se nalazi njezin portret, označiti područje koje želi promijeniti, odnosno stvoriti novu modnu kombinaciju.

Bijela poslovna košulja za LinkedIn

Kako govori u videu, fotografija je bila namijenjena za platformu LinkedIn, pa joj samim time treba i neka poslovna košulja ili bluza koja će izgledati ozbiljnije, kao što ta društvena mreža i zahtjeva.

@amy_king_v #stitch with @jinedalessandra no cap #canvaai #linkedinprofile ♬ original sound - Amy_King_V

Nakon što je odabrala područje koje želi promijeniti, u ključne riječi je upisala točno ono što traži od umjetne inteligencije – profesionalno, šik i bijela bluza. Naposljetku, umjetna inteligencija joj je to zaista i ponudila te iz crne majice koju je imala na fotografiji, ona joj je napravila nekoliko verzija u kojima nosi bijelu i poslovniju košulju.

Ono što je fascinantno jest činjenica kako se uopće ne primjećuje da ona tu košulju na fotografiji uopće nije imala na sebi. Nosila je nešto potpuno drugačije i u drugoj boji.

„Tehnologija je luda“

Nismo samo mi fascinirani ovim potezom umjetne inteligencije, već i brojni korisnici TikToka koji su se javili u komentarima ispod ovog videa: „Tehnologija je zaista luda“, napisali su neki.

U novome serijalu StudiGO ne propustite iskustva sa studentskih razmjena!


 

Još vijesti