M. P. u Laganini

WhatsApp radi na sigurnosti korisnika! Nova značajka bi vam se mogla svidjeti, a dostupna je svima

Koristan alat za sve korisnike.

16. svibnja 2023 16:42
Komunikacijska platforma

Komunikacijska platforma Foto: Superstar/Shutterstock

Meta je predstavila novu funkciju WhatsAppa, značajka je posebno korisna za one koji dijele telefone s članovima obitelji. Funkcija je zgodna za situacije kada netko drugi drži vaš telefon u rukama, a vama baš stigne poruka koju želite sakriti od ostalih.

Nova značajka pod nazivom „Chat Lock“ korisnicima omogućuje da određene razgovore drže u privatnosti, alat omogućuje zaključavanje bilo kojeg razgovora i smješta ga u posebnu mapu kojoj se može pristupiti putem biometrije (skeniranje otiska prsta ili lica i unošenje lozinke).

Ova mogućnost automatski skriva sve obavijesti u kontrolnom centru, naravno za one razgovore koje ste prethodno zaključali. Za zaključavanje je potrebno dodirnuti naziv razgovora i označiti opciju „Zaključavanje razgovora“, a u trenutku kada želite vidjeti taj razgovor morate unijeti lozinku ili izvršiti skeniranje.

Iz WhatsAppa najavljuju i dodatne značajke za Chat Lock, a odnose se na alat za zaključavanje chatova na više uređaja. Nova funkcija dostupna je svim korisinicima, a matična tvrtka Meta će i dalje nastojati raditi na sustavu sigurnosti, stoji na techcrunch.com.

 

Još vijesti