M. P. u Laganini

WhatsApp uveo novu opciju: Za sve one koji žele neprijemetno napustiti grupu

Potvrdili su da ne dijele osobne podatke korisnika s trećim stranama

7. ožujka 2023 14:59
Aplikacija WhatsApp

Aplikacija WhatsApp Foto: Diego Thomazini/Shutterstock

Postignut je dogovor između WhatsAppa i Europske komisije, korisnici navedene aplikacije od sada će biti bolje informirani, a poštovat će se i njihov izbor o ažuriranju novih pravila korištenja. Također, WhatsApp je potvrdio da se osobni podaci korisnika ne dijele s trećim stranama i drugim poduzećima Mete, u svrhe oglašavanja, prenosi zimo.dnevnik.hr.

U siječnju prošle godine, tijela EU za zaštitu potrošača poslala su dopis WhatsAppu o nepoštenim praksama kada je riječ o ažuriranju uvjeta usluge i politike zaštite privatnosti. U drugom poslanom dopisu ponovljen je zahtjev da se potrošače jasno obavijesti o poslovnom modelu usluge.

Nakon rasprave, iz WhatsAppa su potvrdili da ne dijele osobne podatke korisnika u svrhu oglašavanja i obvezali se da će biti transparentniji pri izmijeni uvjeta pružanja usluge. Osim toga, korisnicima će biti olakšano odbijanje ažuriranja, ukoliko im ne odgovaraju nove izmjene, prenosi zimo.dnevnik.hr.

Još jedna novost je funkcija koja omogućava korisnicima da u tajnosti napuste određeni grupni razgovor, a da pritom ostalim članovima grupe ne dođe obavijest o tome. Obavijest će dobiti samo administrator grupe, a korisnici više neće morati strahovati od toga da se netko uvrijedi kada napuste grupu.

Slijedite ove korake:

  1. Dodirnite naziv grupe na vrhu razgovora
     
  2. Pronađite „Opcije“ koje se nalaze na dnu i odaberite „Izlaz iz grupe“
     
  3. U skočnom prozoru potvrdite odluku i označite opciju da će samo administratori grupe biti obaviješteni

 

Još vijesti