V.F. u Laganini

Potvrđeno: Izlazi anime „Lord of the Rings: The War of the Rohirrim“

LOTR fanovi, assemble!

27. veljače 2023 11:48
Gospodar prstenova

Gospodar prstenova Foto: Ergo Zakki/Unsplash

Prošlo je više od 20 godina otkako je snimljen prvi dio trilogije Gospodar prstenova, Prstenova družina. Dobra (ili možda ipak loša) vijest za fanove je da će se ovaj obožavani svijet obogatiti  još jednim filmskim djelom.

The War of the Rohirrim, anime film, trebao bi biti u kinima 12. travnja 2024., a radnja istog  smještena je 183 godine prije događaja u originalnoj Tolkienovoj trilogiji „Gospodar prstenova" i govori o Helmu Hammerhandu, kralju.

Da se ne radi o glasinama potvrdili su i iz Warner Brosa i New Linea, prenosi variety.com.

David Zaslav, direktor Warner Bros Discoveryja potvrdio je medijima da je ova kuća otkupila TV prava od zastupnika J.R.R. Tolkiena prema čijim knjigama je nastala istoimena trilogija Gospodar prstenova.

Filmovi postigli izvanredni uspjeh

Cijena po kojoj su prava otkupljena još nije poznata javnosti, no zna se kako će i ovoga puta u projektu sudjelovati New Line Cinema koja je prije više od 20 godina pristala na vrlo riskantan prijedlog tada gotovo nepoznatog Petera Jacksona da snimi cijelu trilogiju odjednom, prije nego što će se prvi nastavak uopće početi prikazivati u kinima.

Ispostavilo se da je to bila sjajna odluka jer su tri nastavka, Prstenova družina, Dvije kule i Povratak kralja, u periodu od 2001. do 2003. godine osvojila čitav niz nagrada i ostvarila zaradu od preko 3 milijarde dolara. Poseban uspjeh doživio je posljednji dio, osvojivši čak 11 Oscara, uključujući i onaj za najbolji film.

Prequel serija nije bila dobro prihvaćena

Fanovi često teško prihvaćaju remakeove i nove nastavke. Čak je nedavno snimljena i serija u stilu prequela priče pod nazivom The Rings of Power, a prikazivala se na Amazonu. Serija nije doživjela veliki uspjeh. Međutim, to nije nešto što bi trebalo obeshrabriti fanove. U ovom projektu trebao bi sudjelovati trojac zaslužan za epski uspjeh originalnih filmova: Peter Jackson, Fran Walsh i Philippa Boyens.

„Svjesni smo koliko je trilogija Gospodara prstenova od neprocjenjive važnosti za milijunski broj obožavatelja i želimo to ispoštovati. Prioritet u snimanju budućih filmova nam je najviša razina kvalitete i očuvanje produkcijskih vrijednosti“, rekli su iz Warner Brosa.

 

vezano Unutrašnjost Hogwartsa Laganini Službeno je? Ipak ništa od novog nastavka filma o Harryju Potteru

vezano Hogwarts pismo Laganini KVIZ: Riješi ovaj kviz znanja i pokaži da si pravi Hogwarts štreber!

Još vijesti