P.S. u Laganini

Ukrcaj se u magične adventske tramvaje: Jedan za ljubitelje Harryja Pottera, drugi za fanove zimske čarolije

Advent u Osijeku ove je godine uveo novitet: dva tematska tramvaja ukrašena u stilu Harryja Pottera i lednog kraljevstva.

12. prosinca 2022 11:46
Interijer magičnog Esseker Expressa.

Interijer magičnog Esseker Expressa. Foto: Gradski Prijevoz Putnika via Facebook

Bez obzira studirate li u Osijeku ili ne – ovo je dovoljan razlog za jednodnevni izlet u najveći grad na istoku Hrvatske! Naime, Advent u Osijeku već je godinama popularan i prepun zanimljivih sadržaja, a od ove godine su predstavili i dva noviteta.

U pitanju su tematski tramvaji koji ne privlače samo djecu nego i sve druge, pogotovo obožavatelje serije filmova „Harry Potter“. Naime, u sklopu božićnih manifestacija, Grad Osijek je predstavio tramvaje „Ledeno kraljevstvo“ i „Esseker Express“.

Tramvajska zimska čarolija

Prvi tematski tramvaj već dovoljno govori o sebi. Radi se o tramvaju koji doslovno odiše zimskom idilom, ali u toplijem okruženju s obzirom na to da je u pitanju unutrašnjost tramvaja.

Kako je Gradski Prijevoz Putnika na svojim službenim Facebook stranicama, cijena njegove karte je ista kao i u ostalim redovnim linijama javnog prijevoza, a vozni red možete pogledati ovdje.

„Osijek Express”

Kada je u pitanju „Esseker Express“, on izgleda kao da smo ušetali hodnicima Hogwartsa. Pravi ljubitelji će znati o čemu se radi, a oni koji i nisu gledali „Harryja Pottera“ neće puno razmišljati kada vide interijer tramvaja.

@gpposijek

ESSEKER EXPRES Doživite pravu čaroliju u našem tramvaju #carolija #bozic #bozicnacarolija #gpp #osijek #gpposijek #harrypotter #magic #tramvaj #treska #radionicezadjecu

♬ Harry Potter Fantasy Magic School(1007285) - Hamo

No, ovim tramvajem ne samo da se možeš voziti po uobičajenoj cijeni karte, nego možeš biti i dio mađioničarske predstave.

Za nju su potrebne telefonske rezervacije na broj 228-351 ili 228-303, a cijena jedne iznosi 35 kuna.

U svakom slučaju, oba tramvaja izgledaju zaista odlično i bajkovito, a nadamo se da će slični stići i na zagrebački Advent.

Još vijesti