P.S. u Laganini

Poznati svjetski portal posebno ističe ljepote jedne hrvatske županije: „Od rajskih otoka do veličanstvenih planina“

Daily Mail posvetio je jedan cijeli tekst hrvatskog županiji u Dalmaciji

2. lipnja 2023 14:02
Grad Zadar

Grad Zadar Foto: xbrchx/Shutterstock

Opće je poznato koliko je hrvatska obala postala popularna unazad nekoliko godina. Postali smo jedna od glavnih turističkih destinacija Europe, a svake godine upravo na našu obalu pristiže sve više turista iz raznih dijelova svijeta.

Samim time, popularnost pridonosi i većoj prepoznatljivosti, pa nije rijetkost da i brojni svjetski mediji pišu upravo o našim gradovima, otocima, planinama i moru. Isto se dogodilo i sada jer je jedan od najpopularnijih britanskih medija, Daily Mail, objavio tekst u kojem posebno ističe i hvali jednu hrvatsku županiju u Dalmaciji.

Ljepote Pašmana, Silbe, Vrgade

Radi se o Zadarskoj županiji iz koje su izdvojili brojne posebitosti kojima opisuju ljepote Hrvatske. Osim toga, upravo su otoke i otočja Zadarske županije proglasili među najljepšima u Hrvatskoj.

„Hrvatska je poznata kao zemlja 1000 otoka, a otoci zadarskog arhipelaga među nekima su od njegovih najljepših“, napisali su iz Daily Maila.

Od spomenutih otoka, posebno ističu ljepote Pašmana, Dugog otoka, Silbe, Oliba, Vrgade, kao i Nacionalnog parka Telašćica. Posljednji dio teksta posvećuju glavnom gradu ove županije, Zadru. Posjet ovom gradu opisuju kao putovanje u životu povijest koja se smjestila na poluotoku unutar Jadranskog mora.

„Ovaj suncem obasjan grad posut je izvanrednim rimskim ruševinama i veličanstvenim crkvama iz srednjovjekovnog doba“, ističu.

Spoj suvremene umjetnosti i povijesti

Osim znamenitosti i ljepote mora, dotiču se i pojedinih suvremenih detalja koji se, prema njihovom mišljenju, savršeno uklapaju u povijest Zadra. U tom smislu, nadovezuju se na umjetničke instalacije na otvorenom napravljene od strane poznatog hrvatskog umjetnika, Nikole Bašića.

Cijeli tekst fokusira se na ljepote Zadarske županije koja se britanskom portalu zaista svidjela, a vjerujemo da te posebitosti prepoznaju i strani turisti koji dolaze obilaziti hrvatsku obalu.

izvor: www.dailymail.co.uk

Još vijesti