M.D. u Laganini

Prati ovih pet koraka i osiguraj si zdravo tijelo puno energije!

U zdravom tijelu zdrav duh!

23. Siječnja 2023 11:18
Nutritivno bogata prehrana u službi zdravog tijela

Nutritivno bogata prehrana u službi zdravog tijela Foto: Katie Smith via Unsplash/Unsplash

Tijelo bez boli, puno energije, potpuno funkcionalno, a pritom još i dobro izgleda – zvuči kao mukotrpan rad u teretani i strogi režim prehrane? Ne mora biti tako. Uz pomoć ovih pet koraka možete pretvoriti svoje tijelo u zdravo tijelo.

1. Fizička aktivnost

Barem dva puta tjedno odvojite za neku fizičku aktivnost. To će držati mišiće aktivnima. Najbitnije je pronaći trening koji vam nije opterećenje. Nekome savršeno odgovara teretana dok je drugima smrtna kazna.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Different (@different.hr)


2. Ravnoteža energije

Nutritivno bogata hrana osigurat će potrebnu energiju. Neka 80 % unesenih kalorija budu nutritivno bogate namirnice pomoću kojih ćete unijeti proteine, vitamine, masti i minerale te ugljikohidrate. Potrebno je da unos kalorija prati osobni cilj – želite li skinuti ili povećati masno tkivo.

U cijelom procesu razvijte zdrav odnos s hranom i ne budite u strahu od kombiniranja namirnica. Svaka namirnica se može uklopiti u jelovnik i nema zabranjenih ili onih koje debljaju. Jelovnik koji kreirate po svojim potrebama treba biti na duge staze, a ne samo određeni period, savjetuje Different.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Different (@different.hr)


3. Mikronutrijenti

Ključna je uloga vitamina i minerala u organizmu. Često ih zanemarujemo, a tako je jednostavno uvrstiti ih u prehranu. Zeleno lisnato povrće kao prilog obrocima zadovoljit će dnevnu potrebu.

4. Odmor i opuštanje

Spavanje je ključno! Odvojite vremena za kvalitetan san i odmor tijekom noći. Naravno da su izlasci i noćni život primamljivi, ali sve u granicama. Sedam do devet sati sna je optimalno. Uz to pronađite oblik opuštanja u kojemu najviše uživate i praznite mozak od svakodnevnice.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Different (@different.hr)


5. Pozitivan način razmišljanja

Ovaj korak provodite bez forsiranja. Balansiranje pozitivnih i negativnih emocija ključ je uspjeha. U redu je osjećati negativne emocije, no treba biti svjestan i svih pozitivnih stvari koje nas okružuju u životu. Pozitivan pogled na život doprinijet će općem zadovoljstvu.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Different (@different.hr)

 

 

 

Još vijesti