
Kiflice su nezaozbilazan dio svakog druženja s prijateljima, a možemo ih jesti na mnogo načina i u svako doba dana. Tijesto za kiflice je naravno ključan faktor da vam na kraju ispadnu mekane kao pamuk, ali upravo vam to često zadaje muke. Donosimo vam recept za fine i mekane kiflice koje su gotove za samo pola sata.
Sastojci
- 700g glatkog brašna
- 2 suha kvasca
- 1 žlica šećera
- 1 žlica soli
- 1 kiselo vrhnje
- 200 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- oko 100 g šunke
- oko 100 g sira
Način pripreme
U veliku zdjelu staviti sve suhe sastojke, a zatim napravite rupu u sredini i u nju dodajte mokre sastojke. Kuhačom zamijesite brašno s mokrim sastojcima, a onda tijesto formirajte s rukama ili nastavkom za tijesto. Sve pokrijte folijom i ostavite da kvasac djeluje.
Kada se tijesto diglo, podijelite ga na dva dijela i pojedinačno ih oblikujte u krug. Prerežite ih na nekoliko dijelova i po želji dodajte šunku i sir. Posložite kiflice na papir za pečenje, premažite ih jajetom i pecite 8 minuta na 250˚ C. Po želji ih možete poslužiti uz kiselo vrhnje. To je to! Dobar tek!