M. P. u Laganini

Izvrsne za kućna druženja! Recept za najmekše kiflice koje osvajaju na prvi zalogaj

Nezaozbilazan dio svakog druženja s prijateljima.

2. lipnja 2023 15:58
Kiflice od dizanog tijesta

Kiflice od dizanog tijesta Foto: Branimir Dobes/Shutterstock

Kiflice su nezaozbilazan dio svakog druženja s prijateljima, a možemo ih jesti na mnogo načina i u svako doba dana. Tijesto za kiflice je naravno ključan faktor da vam na kraju ispadnu mekane kao pamuk, ali upravo vam to često zadaje muke. Donosimo vam recept za fine i mekane kiflice koje su gotove za samo pola sata.

Sastojci

  • 700g glatkog brašna
  • 2 suha kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • 1 kiselo vrhnje
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
  • oko 100 g šunke
  • oko 100 g sira
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marija Mazalin (@marijamazalin)

 

Način pripreme

U veliku zdjelu staviti sve suhe sastojke, a zatim napravite rupu u sredini i u nju dodajte mokre sastojke. Kuhačom zamijesite brašno s mokrim sastojcima, a onda tijesto formirajte s rukama ili nastavkom za tijesto. Sve pokrijte folijom i ostavite da kvasac djeluje.

Kada se tijesto diglo, podijelite ga na dva dijela i pojedinačno ih oblikujte u krug. Prerežite ih na nekoliko dijelova i po želji dodajte šunku i sir. Posložite kiflice na papir za pečenje, premažite ih jajetom i pecite 8 minuta na 250˚ C. Po želji ih možete poslužiti uz kiselo vrhnje. To je to! Dobar tek!

 

Još vijesti