S.D. u Laganini

SLUŠAJ ME! Ovaj je glazbeni događaj doista vrijedan tvoga vremena

Nakon dvije godine, ovaj glazbeni program vratio se u KSET i oduševio sve prisutne

25. studenog 2022 19:07

SLUŠAJ ME! Događaj koji je vrijedno doći (po)slušati Foto: Stephany Domitrović/MojFaks

SLUŠAJ ME! Događaj koji je vrijedno doći (po)slušati - 8 Foto: Stephany Domitrović/MojFaks

SLUŠAJ ME! Događaj koji je vrijedno doći (po)slušati - 7 Foto: Stephany Domitrović/MojFaks

SLUŠAJ ME! Događaj koji je vrijedno doći (po)slušati - 5 Foto: Stephany Domitrović/MojFaks

SLUŠAJ ME! Događaj koji je vrijedno doći (po)slušati - 4 Foto: Stephany Domitrović/MojFaks

SLUŠAJ ME! Događaj koji je vrijedno doći (po)slušati - 3 Foto: Stephany Domitrović/MojFaks

Nakon dvije godine pauze, 22. studenog u prostore KSET-a vratio se glazbeni događaj „Slušaj me“. Organizatori su program opisali kao „jednu lijepu priču o lijepim pjesmama“. Događaj je sačinjen od nastupa šest govornika koji predstavljaju njima dragu pjesmu i pokušaju objasniti svoje osjećaje prema njoj. Nakon toga navedena se pjesma sluša zajedno s publikom kako bi i posjetitelji osjetili perspektivu govornika.

S obzirom na koncept događaja vjerojatno je nekima teško zamisliti zašto bi nekoga zanimalo što nekoliko „faca“ ima za reći o pjesmi koju nisu ni napisali, ali „Slušaj me“ događaj je koji je dokazao da ne moraš biti autor pjesme kako bi o njoj mogao pričati više od pola sata.

Događaj je moderirao novinar Andrija Škare koji je taj posao izveo maestralno. Sve goste i predavače, uveo je u priču i pokušao maknuti tremu. Svakog tko je prisustvovao ovom događaju, neće iznenaditi činjenica da je Andrija vrsni novinar, glazbeni i književni kritičar te pisac jer je visoka razina njegovog znanja i komunikacijskih vještina kroz večer bila sve očitija.

Na pozornici su se Andriji, tijekom večeri pridružili Ivica Prtenjača, Mile Kekin, Hana Tintor, Tomislav Biškup, Velimir Grgić i Antonela Marušić.

Zbog pjesme Nene Belana završila u istražnom zatvoru?!

Prva je na redu bila spisateljica Antonela Marušić, poznata i pod literarnim imenom Nora Verde. Antonela je izlaganju pristupila vrlo ležerno i samopouzdano te je svojim humorom i zanimljivom romantičnom dramom privukla pažnju publike. Nora je izabrala pjesmu Rijeka snova Nene Belana, zbog koje je, kako ona kaže, „odrobijala“. Naime, ova se spisateljica nakon svađe sa svojom tadašnjom djevojkom, odlučila opustiti uz slušanje svoje playliste, što je ometalo njezine susjede koji su joj zbog toga pozvali policiju. Kako je bila nekoliko puta opomenuta, Nora je večer morala provesti u istražnom zatvoru.

Živjeli Hana i Marko!

Ivica Prtenjača i Mile Kekin odabrali su različite pjesme benda Azre, a oboje su svojim urnebesnim monologom, o anegdotama iz mladosti, oduševili publiku koja se tijekom trajanja njihovog izlaganja nije prestajala smijati. Tomislav i Velimir publici su pristupili na manje humorističan način, ali interes publike nisu izgubili. Najveće iznenađenje večeri bila je ilustratorica Hana Tintor koja je priču o upoznavanju svog dečka dočarala predivnim riječima, toliko da je do kraja njenog seta cijeli KSET navijao za njihov dug suživot.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hana (@hanatintor)

 

Sljedeći „Slušaj me“ održat će se 17. siječnja sljedeće godine, a vi svakako za njega morate „napraviti“ mjesta u svojim kalendarima, bez obzira jeste li „glazbeni frik“ ili ne.

Još vijesti