P.S. u Laganini

Što Amerikanci najčešće „googlaju“ o Hrvatskoj? Za Sjevernu Makedoniju ni ne znaju da uopće postoji

Tvrtka CashNetUSA provela je istraživanje o najčešće postavljenim pitanjima od strane Amerikanaca na Googleu.

20. veljače 2023 14:18
Što Amerikanci najčešće pretražuju o Hrvatskoj?

Što Amerikanci najčešće pretražuju o Hrvatskoj? Foto: Nathana Rebouças/Unsplash

Mnogi često ismijavaju Amerikance zbog stereotipa, a i predrasuda o njihovom lošem znanju gradiva iz „opće kulture“. To se najčešće očituje na društvenim mrežama, poput TikToka, gdje ljudi ispituju Amerikance o nekim, naizgled jednostavnim, pitanjima iz „opće kulture“ na koje oni ne znaju odgovor.

Samim time, često pojedina pitanja traže na Googleu, a CashNetUSA tvrtka je provela istraživanje o njihovim najčešće postavljenim pitanjima o državama iz cijelog svijeta i to upravo preko ove popularne tražilice. Na temelju istraživanja napravili su i kartu svijeta gdje su za svaku državu ponaosob izdvojili pitanje koje je Amerikance najčešće zanimalo, a da na isto nisu znali odgovor.

Zašto BiH ima dva imena?

Kada su u pitanju susjedne nam zemlje, za Bosnu i Hercegovinu su se najčešće pitali zašto se u imenu nalaze imena dviju država. Kod Mađarske im nije jasno zašto je koriste euro kao službenu valutu, a po pitanju Srbije ih zanima podržavaju li Rusiju općenito, a vjerojatno i u ratu koji oni trenutno vode s Ukrajinom.

Karta Europe s najčešćim pitanjima koje Amerikanci pretražuju. Karta Europe s najčešćim pitanjima koje Amerikanci pretražuju. Foto: www.cashnetusa.com/Screenshot

Kod susjedne Italije su postavljali više pitanja, a jedno od njih je ima li San Marino nogometni klub, a za Sjevernu Makedoniju očito nisu ni znali da postoji jer je to bilo i najtraženije pitanje.

Zanimljivo pitanje za Hrvatsku

Kada se radi o Hrvatskoj, i o stvarima koje su najčešće „googlali“, a da su vezane uz našu državu, prema istraživanju se konstantno postavljalo jedno pitanje, a to je zašto Hrvatska posjeduje svu obalu, odnosno onu koja se proteže uz Jadransko more. Hrvatska je vjerojatno još i dobro prošla jer smo barem sigurni da znaju da postojimo kao država.

izvor: www.cashnetusa.com

Još vijesti