S.D. u Laganini

Pogledajte 'recept' koji prepisuje ovaj student: Zakopajte ga i zalijte – garantirano ćete se osjećati bolje

Student Sveučilišta u Dundeeju osmislio je takozvani recept sa sjemenkama kako bi potaknuo ljude da više vremena provedu u prirodi.

17. listopada 2022 16:40
S obzirom da i liječnici danas mogu pacijentima prepisati boravak u prirodi, odlučio je napraviti svoj

S obzirom da i liječnici danas mogu pacijentima prepisati boravak u prirodi, odlučio je napraviti svoj Foto: screenshot via Instagram@djcad_uod

28-godišnjeg Kirubhagara Ballaha Krisnaaha, studenta produkt dizajna, inspirirala je inicijativa zdravstvenih radnika u Dundeeju, koji po novom bolesnicima na recept mogu prepisati boravak u prirodi kako bi se osjećali bolje i unaprijedili svoje zdravlje.

Recept otisnut na papiru, potpuno razgradivom u zemlji, sadrži sjeme "utkano" među sama vlakna papira, koje je moguće posijati direktnim zakapanjem u tlo. Projekt je nastao u sklopu kolegija na poslijediplomskom studiju produkt dizajna, piše BBC.

Recept za vrtlarenje i bolje zdravlje

Tvrdi da je isto napravio kako bi potaknuo ljude da češće borave u prirodi jer se njegov papir sa sjemenom može posaditi tako da se jednostavno otkine dio istog te ga se stavi u zemlju, čime olakšava i ubrzava proces sadnje biljaka.

vezano 'Ne mogu sad, sadim drvo': Aplikacija koja vas kazni ako 'prčkate' po mobitelu dok učite Laganini 'Ne mogu sad, sadim drvo': Aplikacija koja vas kazni ako 'prčkate' po mobitelu dok učite

"Trebao bi pomoći ljudima da odu na vanjske društvene prostore i imaju zeleniji način života, međutim, mnogi ljudi vode užurban način života i često ne stignu toliko vremena provoditi u prirodi", kazao je.

Nakon razgovora sa zdravstvenim radnicima i volonterima u komunalnim vrtovima lokalne zajednice, Krisnaah je odlučio da njegov proizvod mora biti što jednostavniji kako bi bio lako primjenjiv te kako bi mogao postati jedna od lokalnih aktivnosti koju će zdravstveni radnici Dundeeja prepisivati svojim pacijentima.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli DJCAD & Architecture at UoD (@djcad_uod)

 

"Recept je morao biti rješenje sam po sebi", rekao je. "Recept sam ispisao na papiru sa sjemenkama, tako da ga trebate samo otkinuti i staviti u šalicu s vodom ili u zemlju."

Student produkt dizajna podijelio je svoju ideju sa zdravstvenim djelatnicima, s nadom da bi se mogla implementirati u gradu kao način provođenja vremena u prirodi.

vezano Lucija Medved Karijera Prva hrvatska šaptačica cvijeću: Lucija s Agronomije dolazi u vaš stan i brine za vaše 'zelenje'

"Ne kažem da je to rješenje, ali to je način interakcije s prirodom koji ne zahtijeva mnogo truda i mogao bi potaknuti zdrave navike. Ovo bi mogao biti način za pokretanje procesa", tvrdi Krisnaah.

izvor: bbc.com

Još vijesti