V.K. u Laganini

[VIDEO] Ne može ostaviti mobitel dok uči pa koristi ovu metodu: 'Zaklinjem se u nešto što mi je najsvetije'

Zašto se zaklinjati da će 'sljedeći put' biti bolje ili da ćete više učiti? Efikasnije je to napraviti - odmah.

7. rujna 2022 12:07
Zaklinjanje u brata ili obrazovanje

Zaklinjanje u brata ili obrazovanje Foto: screenshot via TikTok@ascericm

Svaki student za vrijeme studentskih rokova traži najbolju metodu za učenje koja odgovara baš njemu. Srećom za one koji još uvijek nisu pronašli najbolju metodu za sebe, metoda za učenje postoji mnogo, a svaki autor metoda zaklinje se u to da upravo njegova djeluje.

Ako i podbacimo za vrijeme učenja pa padnemo ispit, ne odustajemo, pa često sami sebi obećamo da će drugi puta biti bolje. No, jedan je student otkrio u svom TikTok videu kako je upravo to "obećanje" koje dajemo sami sebi zapravo metoda učenja, iako u nešto drugačijem obliku.

vezano Kad studiraš na dva fakulteta, vrijeme za učenje još je dragocjenije... Vodič za brucoše Lejla studira na 2 fakulteta: Na TikToku otkrila kako naučiti što više u što manje vremena

Drugim riječima, student je dao nekoliko savjeta i metoda za bolje učenje, među kojima je i metoda zaklinjanja.

Zaklinje se u brata ili školovanje

"Pošto ne mogu ostaviti mobitel negdje i da ga ne diram cijeli dan, ja primjenjujem metodu zaklinjanja. Ja se zaklinjem samo za nešto što mi je najsvetije, na primjer u brata ili školovanje", pojašnjava student i onda daje primjer da se zaklinje da neće dirati mobitel barem pola sata za vrijeme učenja.

vezano skripte, trgovačko pravo, Pravni fakultet, Akademska četvrt Studentica s Prava otkriva: 'Kako najlakše naučiti za ispit od 2 tisuće stranica'

"Gasim internet, upalim aeroplane mode i tih pola sata ja sam najefektivnija osoba na svijetu", kaže student samouvjereno.

Drugi bitan savjet koji daje je da nikada ne biste trebali učiti u tišini. Naime, bez obzira koliko se trudili utišati sve smetnje, uvijek će se čuti neki pozadinski zvukovi popu šuškanja papira, zvukova frižidera ili samo zvukovi prometa.

Kako to ne bi odvraćalo pažnju, TikToker savjetuje glazbu za vrijeme učenja: "Pustite neku laganu glazbu u pozadini i to je to", poručuje ukratko.

@ascericm part 2? 📸 ig: mica.asceric #ascericm ♬ original sound - Mića

Nema stavljanja goriva u razbijeni automobil

Ima i još jedan važan savjet, a tiče se omiljenog napitka većine studenata. "Ne pretjerujte s kavom", naglašava. "Možda mislite da će vas to razbuditi, ali samo će vam ubrzati rad srca i bit će vam neugodno. Nećete moći zaspati navečer, a to vam je kao da ste stavili gorivo u razbijeni automobil", kaže.

vezano Slika nije pronađena Vodič za brucoše [VIDEO] Ovo je NAJMOĆNIJA metoda učenja – trebat će vam samo 3 stvari

Posljednji savjet koji daje TikToker je da se studenti trebaju snimati ako ne stignu ponoviti naučeno. "Ako ne stignete nešto ponoviti, snimajte se. Uključite diktafon i snimajte se kako pričate. Stavite slušalice u uši i slušajte što pričate dok s očima prelazite po tekstu", kaže za kraj student koji je na račun pojašnjavanja svoje "metode zaklinjanja" sakupio skoro 21 tisuću "lajkova". 

Još vijesti