V.K. u Nakon predavanja

Student pokazao kako naučiti za ispit, a da ne gledate u knjigu: 'Spasit će vam život!'

Student daje savjet za lakše učenje i tvrdi: 'Spasit će vam život!'

20. rujna 2022 12:28
Student tvrdi da će vam ova metoda spasiti život

Student tvrdi da će vam ova metoda spasiti život Foto: screenshot via TikTok@ascericm

"Najgore je početi", poznata je uzrečica koja uistinu dobro ilustrira ono što svaki student zna: početak  je uvijek najgori, bilo da se radi o nekom odnosu, poslu ili pak učenju novog gradiva.

Svi smo svjesni da ipak postane lakše jednom kad se koncentriramo i krenemo s radom, no i taj početak može biti iznimno težak, posebice jer većina studenata odgađa do zadnjeg mogućeg trenutka.

vezano Zaklinjanje u brata ili obrazovanje Laganini [VIDEO] Ne može ostaviti mobitel dok uči pa koristi ovu metodu: 'Zaklinjem se u nešto što mi je najsvetije'

No, ako je studentima teško uopće i baciti pogled na knjigu, bilješke i skripte, najlakše bi bilo kada bi mogli naučiti bez da gledaju u knjigu. No, student Mića Aščerić na svom TikToku tvrdi da je to moguće. Doduše, uz pojašnjenje.

"Spasit će vam život"

Naime, on je nedavno objavio i savjet za učenje za koji kaže da može "spasiti život".

"Uzmete prvu knjigu iz koje učite i prvi marker", pojašnjava na vlastitom primjeru, pritom spominjući da on koristi plavi marker. "Potom, pokrenite diktafon na svom mobitelu i snimajte se kad prvi puta čitate. Kada ste završili čitanje prvog poglavlja kojeg ste htjeli, stavite slušalice u uši i puštajte si snimku, ali malo ga ubrzajte", savjetuje student.

@ascericm hoćemo li još NOVIH? Stinsii pluss ✨📚#ascericm ♬ original sound - Mića

Mića također napominje za sve one koji nisu naučeni čuti svoj snimljeni glas, s vremenom će se naviknuti.

vezano Ima još samo dva ispita do kraja faksa... Laganini Položila 40 ispita, zadnja dva ne može: 'Osjećam se kao da ću se ugušiti, pomozite..'

"To je već drugi put da prelazim jedno gradivo", kaže u video-isječku. "Pa onda povlačim drugim markerom. Već drugi puta, mogu opet ubrzati snimku", pojašnjava student.

Kako nastavlja, treći put prelazi isto gradivo, ali ovaj puta samo sluša sebe kako čita ubrzano i iščitava, bez podcrtavanja.

"Tada već steknete vještinu, ne morate više ni gledati u knjigu, samo šetate i slušate", poručuje za kraj.

vezano FER-ovac Dino daje savjet kako najbolje učiti Akademska četvrt Taman za početak jesenskih rokova: FER-ovac Dino otkriva 3 savjeta za lakše učenje

Njegov savjet kako učiti lajkalo je skoro 140 tisuće korisnika. "Ovo je učenje napamet", piše netko u komentarima. "Pa neke predmete i moraš učiti napamet", kaže mu netko u odgovoru.

"Ma lakše je samo ne učiti?", upitao je netko. "Dobila sam 5, hvala ti!", zahvaljuje jedna studentica koja je odlučila primijeniti njegovu tehniku učenja.

Još vijesti