L.B. u Laganini

Student od Londona do Amsterdama vozio e-skuter: Evo zašto se smrzavao 300 kilometara

Spavao je u šatoru svake večeri kako bi prikupio što više novca za beskućnike.

19. prosinca 2022 16:14
Student koji je na e-skuteru proputovao 300 kilometara s ciljem skupljanja novca za beskućnike.

Student koji je na e-skuteru proputovao 300 kilometara s ciljem skupljanja novca za beskućnike. Foto: ethanoverton via Instagram

Ethan Overton je student druge godine na Sveučilištu u Bournemouthu, a ovog je prosinca proputovao otprilike 300 kilometara, od Londona do Amsterdama, i to pješke. Svake je večeri, nakon što se 12. prosinca otisnuo na svoje putovanje, noćio u šatoru.

E-skuter se pokazao nepouzdanim sredstvom putovanja

Cilj njegovog putovanja bio je osvijestiti javnost o problemu beskućništva, ali i skupiti što je više novca za one koji nemaju krov nad glavom ovog Božića. Iako je planirao putovati e-skuterom, zbog čestih stajanja zaključio je da nije praktičan pa je veći dio puta prošao pješice.

Napredak kao i sve zgode i nezgode koje su ga zatekle na ovom putovanju dijelio na svom TikTok profilu, a zainteresirane pratitelje informirao je i putem emitiranja uživo na Instagramu.

@ethanovertonn #ethanoverton #londontoamsterdam ♬ オリジナル楽曲 - ローカルカンピオーネ🗾👑

Na svom je putu upoznao mnogo ljudi, od kojih su mu neki ponudili madrac na napuhavanje i vodootpornu odjeću, drugi vratili odjeću koju je izgubio, ali i one koji su mu donirali koju funtu za trud.

Kampirao je svake večeri, a pomoću društvenih mreža dokumentirao je sve što mu se događalo na putovanju.

Olako shvaćamo grijanje i topli krevet?

“Osobno mogu reći da sam grijanje i topli krevet dosad shvaćao olako i zbog toga bih svom putovanju volio pridružiti ovaj cilj. Otprilike 227.000 osoba u Velikoj Britaniji nema mjesto koje može zvati dom. Ovo je poražavajuće, posebice tijekom božićnih blagdana“, napisao je na Go Fund Me stranici na kojoj je pokrenuo kampanju za skupljanje donacija.

@ethanovertonn #ethanoverton #londontoamsterdam #moosescooter ♬ original sound - Ethan Overton

Kako je dalje pojasnio, kampanju je pokrenuo kasnije, no i to je „bolje nego nikad”. „100 posto vaših donacija donirat ću beskućnicima za Božić. Bez obzira koliko je donacija malena ili velika, svaka sitnica će pomoći“, apelira na potencijalne dobročinitelje u opisu kampanje. Kampanju je dosad podržalo 72 donatora, a za beskućnike je prikupio 1063 funte (otprilike 9200 kuna).

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ethan Overton (@ethanoverton)

 

Po završetku putovanja najavio je da će spavati u hotelu jer više ne može spavati u šatoru, nakon četiri hladne i neugodne noći.

Još vijesti