L.B. u Laganini

Student 'raskrinkao' besmislenu kombinaciju prometnih znakova: 'Ovo nema logike'

Video neobičnih prometnih znakova u Mostaru pregledan je gotovo 100 tisuća puta.

28. lipnja 2022 12:02
Student pokrenuo raspravu o logici ovih prometnih znakova...

Student pokrenuo raspravu o logici ovih prometnih znakova... Foto: screenshot via TikTok@elvis_sabic

Aktivist i student Elvis Šabić objavio je video o prometnim znakovima u Mostaru koji je mnoge potaknuo na raspravu o tome imaju li smisla i jesu li pravilno postavljeni.

vezano Problem parkiranja ispred splitskog kampusa Laganini Fotografija parkirališta na splitskom kampusu nasmijala Hrvatsku: Pogledajte kako se parkiraju studenti

U svom videu objavljenome na TikToku, Elvis stoji na raskrižju ispred kojeg su dva znaka, jedan iznad drugog. "Ovaj znak označava put s prvenstvom prolaza", pojašnjava pokazujući na gornji znak. "Ovaj znak označava put koji nije u prednosti prolaza", govori pokazujući na donji znak.

 

@elvis_sabic #Mostar #fyp #foryou ♬ original sound - Elvis Šabić

 

"Kombinacijom ova dva znaka dobijete mostarsku logiku prometnih znakova", zaključuje Elvis u videu koji je skupio više od 90 tisuća pregleda, a ubrzo je potaknuo i raspravu u komentarima.

Neki ne vide problem, drugi predlažu rješenje

Kao i uvijek, komentari onih koji su pogledali kratki video različiti su. Ima onih koji ne vide nikakav problem u ovoj kombinaciji.

"Ova dva znaka u kombinaciji nam kazuju koji put ima prvenstvo prolaza. Na donjem znaku 'podebljani' put ima prvenstvo prolaza", "Što je tu čudno, to je samo dopunska tabla i u većini slučajeva se postavljaju u kombinaciji".

No, ima i onih koji smatraju da se radi o neslanoj šali ili omašci koja se lako popravi.

"Netko je rotirao donji znak ili pogrešno postavio", "Nisam skontao s početka, ali sad jesam, ili gornji znak promijeniti na obavještenje na nailaženje na cestu s prvenstvom ili ovo dolje obrnuti", samo su neki od komentara.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Prometni redari dijelili 'čestitke' kraj kampusa: 'Napravili 4 fakulteta bez parkinga, a sad kažnjavaju studente'

Elvis pak upozorava da je prije snimanja videa o ovim znakovima razgovarao s prometnim stručnjacima, instruktorima vožnje.

"Prije objavljivanja ovog videa, pitao sam više instruktora. Svi su rekli da ova kombinacija znakova nema logike. Treba postaviti za gornji znak obrnuti trokut ili okrenuti donji znak da bi imalo logike", poručio je Elvis.

Još vijesti