V.K. u Laganini

Student svojim kraljevskim pitonom plašio prolaznike po Zagrebu pa završio na sudu: 'Htio sam samo zabavu'

Zamišljen kao prvotravanjska šala, ovaj poduhvat na kraju ipak nije završio smijehom.

1. srpnja 2022 10:29
Filip je plašio prolaznike kraljevskim pitonom

Filip je plašio prolaznike kraljevskim pitonom Foto: screenshot via Youtube@F Tavene

Video-isječke koji prikazuju prestravljene slučajne prolaznike, preplašene kako bi influenceri ili "pranksteri" snimili njihovu reakciju, na društvenim mrežama i Youtubeu moguće je često vidjeti.

No, ono što mnogi ne znaju jest da zbog ovakvog ponašanja mogu zaraditi kaznu. Upravo se to dogodilo Filipu, 22-godišnjem zagrebačkom studentu koji je svojom zmijom plašio prolaznike i sve snimao.

Kako piše danica.hr, Filip je proglašen krivim i osuđen jer je ljude plašio živom zmijom koju je vadio iz ruksaka, a sve kako bi mogao snimiti njihove reakcije. Prema presudi, on je u travnju, na javnom mjestu u Zagrebu između Marulićeva trga i Parka Maksimir uznemiravao i plašio građane na vrlo drzak način – tako što je u njihovoj neposrednoj brzini iz torbe vadio kraljevstkog pitona kojeg inače drži kao kućnog ljubimca.

Filip sa svojom zmijom Filip sa svojom zmijom Foto: screenshot via Youtube@F Tavene

vezano Evo kako napraviti ovu prezentaciju! Akademska četvrt Je li ovo najbolja prezentacija na fakultetu koju ste ikada vidjeli?

Kraljevski piton kao ljubimac

Filip je kroz grad nosio kraljevskog pitona kako bi za svoj Youtube kanal snimio plašenje prolaznika. Kako je vidljivo na njegovom Youtube kanalu sa samo jednim video-isječkom, on je u parku, tramvaju, na kiosku i klupama vadio kraljevskog pitoma i plašio ljude izazivajući pritom u njima strah i paniku.

"Htio sam samo zabavu za mene i za ostale. Sve sudionike snimke, što se ne vidi na snimci, prije sam pitao hoće li glumiti u videu i da ću ja nešto iz torbe izvaditi, ali im nisam spominjao zmiju. Što se tiče snimke u tramvaju, ona se prekida jer nije bilo reakcije ljudi na izvađenu zmiju", branio se Filip na sudu.

vezano KSI i student Laganini Poznata britanska zvijezda izgubila u igri 'kamen, škare, papir' pa studentu platila 160 tisuća kuna školarine

Proglašen krivim

Sutkinja ga je na kraju proglasila krivim za remećenje javnog reda i mira na naročito drzak način, pa mu je dosudila i novčanu kaznu u iznosu od 772.50 kuna i još dodatnih 200 kuna troškova prekršajnog postupka.

S obzirom da je presuda nepravomoćna, Filip se ima pravo žaliti.

izvor: danica.hr

Još vijesti