L.B. u Laganini

Poduzetni student – uz samo 40 kuna ulaganja – 'zaradio' suludu svotu novca

Student iz SAD-a na svoj je račun 'spremio' ogromnu svotu novca zahvaljujući natpisu koji je pokazao tijekom televizijskog prijenosa studentskih igara.

21. listopada 2022 10:58
Kako do zarade, lako i bez mnogo ulaganja?

Kako do zarade, lako i bez mnogo ulaganja? Foto: Africa Studio via Shutterstock

Nakon korona-pauze, krajem prošle godine na američko Sveučilište u Mississippiju vratilo se popularno događanje College GameDay, a jedan je student u praksi odlučio provjeriti koliko je o biznisu naučio tijekom studija.

Apsolvent Sveučilišta u Mississippiju (poznatijem kao Ole Miss), upravo privodi tropredmetni studij kraju. Osim poduzetništva i nekretnina studira i marketing, a svojim je potezom definitivno pokazao da ima talenta za ove ekonomske predmete.

"Mama, šalji novac za pivo"

Gililland, koji je prijenose studentskih igara gledao otkad pamti, prisjetio se da je na TV-u često viđao studente s natpisima "Hej mama, pošalji mi novac za pivo", uz Venmo ime za lakšu uplatu, piše BroBible.

Venmo je usluga mobilnog plaćanja lansirana na tamošnje tržište 2009. godine, a u vlasništvu PayPala je od 2012. godine. Funkcionira slično kao i PayPal ili KEKSpay, a zamišljen je kao aplikacija za prijatelje i obitelji koje žele podijeliti račune za, na primjer, kino, večeru, najam ili ulaznice za događanja. Korisnici Venma mogu jednostavno, pomoću mobitela prebacivati novac na račun drugog Venmo korisnika, jedini je uvjet da žive u SAD-u.

S obzirom na poduzetnički um koji je izbrusio tijekom studija, odlučio se i sam okušati u ovoj "igri" prikupljanja novca tijekom televizijskog prijenosa.

Na poster i crni marker potrošio je samo 5 dolara (otprilike 39 kuna), a na papir je napisao jednostavnu, ali upečatljivu poruku: "TREBAM NOVAC ZA PIVO", uz neizbježni simbol za američki dolar kraj poruke i Venmo šifru ispod.

Kampirao je cijelu noć da bude prvi u gomili

Iako je natpis sam po sebi bio zadovoljavajuć, trebalo je još malo "čarolije" da cijela ideja zaživi. "Znao sam da moram biti na TV-u kako bi uspjelo pa sam cijelu noć kampirao ispred kako bi bio prvi u gomili kad događanje počne", kazao je Gililland.

Unatoč natpisu, pozicija tijekom TV prijenosa bila je ključna. Unatoč natpisu, pozicija tijekom TV prijenosa bila je ključna. Foto: screenshot via brobible.com

Iako je bilo mnogo skeptika, pokazalo se da je ovaj budući poduzetnik u pravu. Moć medija dokazala se i ovaj put. Svaki put kad bi ovaj student bio u kadru, potrudio bi se da jasno pokaže plakat koji je izradio, a novac nije izostao.

Kaže da je prva transakcija stigla oko 20:15 sati te večeri, a nakon toga telefon je gotovo "eksplodirao" zbog mnogobrojnih obavijesti o uplatama.

Inkasirao više od 30.000 kuna

Samo na račun prvog pojavljivanja na TV-u, koje nije trajalo dulje od 10 sekundi, "zaradio" je 850 dolara (više od 6500 kuna). Nakon toga, novac je samo pristizao.

Do nedjelje, gotovo 24 sata nakon kraja događanja, na njegov je Venmo račun stiglo više od 4000 dolara (otprilike 30.800 kuna).

Kako je kazao, dio novca donirat će u dobrotvorne svrhe. 25 posto svakog uplaćenog dolara donirat će Centru "William Magge" pri Sveučilištu u Mississippiju, koji brine o mentalnome zdravlju studenata.

izvor: brobible.com

vezano Slika nije pronađena Karijera Lagan posao, slatka zarada! Mladima poručio: 'Sadite lješnjake, manite se Njemačke'

Još vijesti