M. P. u Laganini

Wings for Life World Run: Studenti u jedinstvenom timu trče za one koji ne mogu

Utrka se održava istovremeno u cijelom svijetu

21. veljače 2023 15:42
Globalna utrka

Globalna utrka Foto: RUN 4 FFWPU/Pexels

Ove godine studenti će po prvi puta sudjelovati kao jedinstveni tim na trkačkom natjecanju Wings for Life World Run koji će se održati 7. svibnja u Zadru i diljem svijeta. Studenti su inače nastupali zasebno i predstavljali svoje fakultete, a ove godine će u zajedništvu dati sve od sebe i trčati za one koji ne mogu.

Kako prenosi redbull.com, ovih godina nastupali su studentski timovi iz Osijeka, Rijeke, Zadra, Splita i Zagreba, a prije osam godina tim Kineziološkog fakulteta u Zagrebu osvojio je prvo mjesto u konkurenciji svjetskih studentskih timova.

Sportski direktor zagrebačkog UniSporta Marko Lepoglavec za redbull.com govori: „Ideja je pokazati snagu studenata u gradu Zagrebu, da vidimo koliko nas ima i što možemo na međunarodnoj sceni“, a razmišlja i o pokretanju utrke u Zagrebu gdje bi mogli sudjelovati svi studenti diljem Hrvatske.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wings for Life World Run (@wflworldrun)

Kako prenosi redbull.com, Sveučilište u Zagrebu je u zadnje dvije godine proglašeno najaktivnijim i najuspješnijim sportskim učilištem u Europi, a u konkurenciji je bilo čak više od 500 sveučilišta. Studenti se nadaju sjajnom rezultatu, ali im na ovom natjecanju medalja nije najvažnija, već glavni cilj zbog kojeg svi prisutni sudjeluju.

Neprofitna zaklada koja organizira globalnu utrku svu zaradu i donacije ulaže u istraživanja i pomoć u pronalasku lijeka za ozljedu leđne moždine. Sudjelovati možeš individualno i trčati gdje god se nalaziš, a ako želiš biti na službenoj lokaciji u Zadru cijena je 30 eura.

Ako se želiš pridružiti UniSport timu možeš se prijaviti ovdje, a ako planiraš sudjelovati individualno prijavi se na službenim web stranicama utrke.

Još vijesti