L.B. u Laganini

Studenti veterine spasili kravicu Slavicu: 'Vezali smo se za nju, nismo htjeli da ode u klaonicu'

Dan kad su je studenti uzeli pod svoje, Slavica može proslaviti kao drugi rođendan...

26. svibnja 2022 14:49
Slavica je dobila drugu priliku...

Slavica je dobila drugu priliku... Foto: screenshot via Facebook@Mina Mimi Bogdanović

Krava Slavica jedna je od rijetkih pripadnica svoje vrste koja, usprkos tome što ne može ostati steona, neće svoj život okončati u klaonici, već na prelijepim zlatiborskim proplancima.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja [FOTO] Studenti TTF-a izradili kućice za ulične mačke: Prekrojene torbe za dostavu hrane grijat će ih ove zime

Zahvaliti može grupi studenata Fakulteta veterinarske medicine, koji su udružili snage i ovu milu životinju spasili sigurne smrti.

Kako je za Telegraf.rs ispričala studentica koja je učestvovala u akciji za Slavicu, odlučili su kravu otkupiti od farme koja im ju je pozajmila za praksu, za šta je bilo neophodno prikupiti 150.000 dinara.

 

 

"Slavica je došla kod nas početkom veljače, kada je počeo i ljetni semestar, i bila je namijenjena za praktičnu nastavu. Budući da ona ne može da ostane steona, nju farma nakon naše prakse šalje u klaonicu i onda tako okončava svoj život. Ipak, kako smo se za nju svi vezali i dali joj ime, nismo htjeli da ishod bude takav, pa smo pokrenuli akciju prikupljanja novca, kako bismo je otkupili. Farma je tražila 150.000 dinara i mi smo taj novac prikupili, ali ostaje da vidimo koliko će novca još biti potrebno za njen prijevoz i hranu", rekla je studentica.

vezano Slika nije pronađena Laganini Studenti na kampusu 'posvojili' patka: Veliki dečko sad ima više od 30 tisuća pratitelja na Instagramu

Kako navodi, ljudi su se odazvali odmah i novac je prikupljen gotovo u jednom danu.

"Imali smo veliku podršku prodekana, sinoć smo pokrenuli akciju i već danas prikupili novac. Slavica će otići na Zlatibor kod jedne divne žene koja inače brine o životinjama i tamo će imati dobre uvjete i dočekati u miru svoju prirodnu smrt", pojašnjava.

Inače, slavica je treća krava koju su studenti otkupili. "Mi se kroz praksu dosta vezujemo za te životinje, jer ih viđamo skoro svaki dan i veoma brinemo o njima, hranimo ih i mazimo", dodaje studentica.

vezano Slika nije pronađena Laganini [FOTO] Mačak Asim živi kraj čitaonice otvorene 0-24: 'Svega sam se naslušao i nagledao, a najviše nervoznih studenata'

izvor: Telegraf.rs

Još vijesti