L.B. u Laganini

Studentica iz Zagreba pokazala kako čisti sobu: Tanjur pere kad sljedeći put zatreba, krpu za suđe stavlja na tenisice

Činjenica je da tijekom rokova druge obaveze, pa tako i čišćenje, čestO padnu u neki drugi plan.

19. srpnja 2022 12:10
Studentica pokazala kako čisti sobu u zagrebačkom domu

Studentica pokazala kako čisti sobu u zagrebačkom domu Foto: screenshot via TikTok@emagdic

No, također je istina da je nemoguće učiti, živjeti i funkcionirati u potpuno zakrčenom i neurednom prostoru pa kad-tad dođe vrijeme da svoju radnu i životnu sredinu ipak malo uredimo.

Pokazala je ovo i studentica iz Zagreba koja stanuje s cimericom u legendarnom domu Stjepan Radić, kolokvijalno rečeno "na Savi".

vezano Slika nije pronađena Laganini Dečki uzvratili udarac! Ovo je najčišća 'muška' soba: Dvojica studenata svaki dan temeljito čiste – dobili i nagradu

Svi koji imaju iskustvo stanovanja u subvencioniranom studentskom smještaju znaju da je mjesta malo, kvadrati su skromni pa ih treba dobro i mudro iskoristiti.

Malo kvadrata, a mnogo stvari

Često se zato mnogo stvari utrpa na jedno mjesto, a po hladnome vremenu na prozorskim klupčicama domova može se vidjeti svašta: od mlijeka, sokova, alkohola, do tenisica, vrećica sa osobnim stvarima i slično.

Nije mnogo drugačije niti u sobi ove dvije studentice koje su svoju rutinu čišćenja podijelile s kolegama i korisnicima društvene mreže TikTok. Na profilu emagdic osvanuo je video o tome kako se nabrzinu može očistiti i urediti jedna takva sobica.

 

@emagdic Čišćenje studentske sobe #studentskizivot #rokovi #studenskidomstjepanradic #sava #studentskidom #ajmocistit @Annie’s space 🌍 ♬ Sunny Day - Ted Fresco

 

Osim spremanja ostataka u frižider, bacanja mrvica sa stola u smeće, ono što je gledateljima videa "upalo u oči" su navika stavljanja tanjura i noža na prozor, neopranih i "za kasnije". "Perem ih kad ih ponovo zatrebam", pojasnila je studentica.

Spužvica na tenisice?

Druga stvar na koju se osvrnulo i mnogo onih koji su odlučili komentirati video je spremanje krpe za sušenje suđa i spužvice za pranje posuđa direktno na i pokraj nošenih tenisica koje su još okrenute potplatom prema gore tako da taj dio obuće direktno dotiče krpicu i spužvicu za suđe.

vezano Bravo Emile! Nakon predavanja Sam očistio dvorište doma: 'Ako ne možemo očekivati da pokupe smeće koje ostave, kako ćemo očekivati išta više od njih?'

Iako su mnogi izrazili svoje gađenje prema ovoj praksi, studentica na pitanje zašto tamo posprema krpice za pranje duhovito odgovara: "Za imunitet."

Kako vi pospremate svoju sobu?

Još vijesti