M. P. u Laganini

Tokio u očima studentice: „Ponekad mi se čini kao da sam u snu“

Prosječan dan na jednom sveučilištu u Japanu

20. veljače 2023 14:04
Studentska razmjena u Tokiju

Studentska razmjena u Tokiju Foto: EQRoy/Shutterstock

Studentica primijenjenih umjetnosti koja na TikToku stoji iza profila „littlebigtokyo“ provela je zimski semestar na studentskoj razmjeni u Tokiju. Svojim pratiteljima pokazala je kako izgleda jedan prosječan dan na Sveučilištu u Tokiju, a u jednoj od svojih objava snimila je kako izgleda jedna soba studentskog doma.

Predavanje joj počinje u 9 sati ujutro, a pauze između kolegija provodi u vrtu koji se nalazi u sklopu zgrade fakulteta. Pauza za ručak previđena je u 13 sati, a nakon toga slijedi sat učenja tehnike sviranja japanskog tradicijskog glazbala imena Koto.

 

@littlebigtokyo A day in my life as an exchange student in a University in Tokyo! First day of school Edition 📚🇯🇵 #tokyo #japan #waseda #wasedauniversity #exchangestudent #tokyouniversity #studentlife #studentinjapan #tokyostudent #dayinmylife #dayinthelife #dayinthelifestudent #shinjuku ♬ Shinunoga E-Wa - Fujii Kaze

 

 U ženskom studentskom domu u Tokiju nisu dozvoljene posjete muškaraca, to je dom gdje mogu boraviti isključivo cure, a muška populacija ima svoju posebnu zgradu. U sobi se nalazi kuhinja, krevet, ormar, radni stol i mala kupaonica.

U zajedničkim prostorijama doma nalazi se prostorija za pranje prljavog rublja i učionica u koje možeš ući jedino registracijom na uređaju ispred vrata, a prije ulaska u prostorije doma potrebno je izmjeriti temperaturu u cilju prevencije širenja koronavirusa.

@littlebigtokyo Here’s a little tour of my student dorm in Tokyo! 🇯🇵 Just girls allowed 👧 #tokyo #japan #dormtour #studentdorm #tokyodorm #mejiro #studenlife #tokyostudent #exchangestudent #wasedauniversity #waseda #studentinjapan #vlog #roomtour #girlsdorm ♬ たぶん - YOASOBI

Pratitelje je posebno oduševila posjetom čokoladarnici Kit Kata gdje možeš napraviti personaliziranu čokoladicu sa svojim najdražim okusima i preljevima. Cijena posjeta je oko 15 eura, a uključuje i izradu čokoladice.

Na svom profilu često pokazuje trenutke provedene u Tokiju, a u jednoj od svojih objava ističe da joj se ponekad čini kao da je u snu. Ova studentica svakodnevno dijeli prizore koji definitivno privlače na posjet tom nevjerojatnom gradu.

Još vijesti