V.K. u Nakon predavanja

Studentica napisala završni rad za samo 13 sati: Predala ga samo minutu prije roka

Kao i za dijamante, i za akademske radove ponekad je potrebna sila i snažan pritisak.

2. lipnja 2022 10:50
Kako napisati završni rad u 13 sati?

Kako napisati završni rad u 13 sati? Foto: screenshot via TikTok@ilovelarizzla

Svi znamo kako je to raditi pod stresom i pritiskom rokova, a stres i pritisak se dupdodatno umnožavaju kad je u pitanju završni ili diplomski rad, a ne "samo" seminar.

Jedna studentica izvela je nemoguće: napisala je završni za samo 13 sati i predala ga je doslovno minutu prije roka. Završni rad studentice Lare koja je studirala na Sveučilištu Notthingham Trent nosio je 40 posto njene sveukupne završne ocjene na preddiplomskim studijima.

vezano Knjigom napravila ozbiljnu rupu u zidu... Laganini Studentica bacila knjigu iz organske kemije u zid pa u njemu napravila veliku rupu

Imala je zadatak koji je trebalo riješiti u 48 sati: morala je predati završni rad, no, kao i svaki student koji vjeruje da se pod pritiskom stvaraju dijamanti, ona je radije otišla na studentski tulum.

Ipak joj produljili rok

Kako je pokazala u svojim viralnim video-isječcima, Lara se vrlo dobro zabavila, no, stigao je drugi dan. Kada se probudila, otvorila je svoj laptop i shvatila da neće stići dovršiti cijeli rad do roka. Studentica se snašla te je zamolila da joj produlje rok, što su joj nadležni na fakultetu i odobrili.

vezano Kralj Leedsa otvorio je novi profil Laganini Student zamolio pratitelje s TikToka da mu plate cugu u baru: Naručili mu hrane i pića za 17000 kuna

Nakon što su joj odobrili naredni rok koji je tek za tjedan dana, Lara je ugasila svoj laptop i opet napravila isto: opet je čekala do zadnje sekunde kako bi se uhvatila pisanja.

Na taj dan ipak se trgnula i krenula raditi na izradi svog završnog rada u 15 sati. Već u 17:30, odlučila je uzeti pauzu, a, kako to biva s pauzama i prokrastinacijom, ona se produljila na 5 sati. Rok za predaju bio je sljedeći dan u 14 sati, stoga je Lara zaključila kako ima vremena otići na Notthingham Varsity, sportsko natjecanje njenog fakulteta, a tek se nakon toga uhvatila pisanja i pisala je cijelu noć.

vezano PLAKANJE JE NOVI TREND Laganini Ako ste imali loš dan na faksu isprobajte novi TikTok 'crying' filter koji je 'zapalio' internet

13:59

Nakon cjelonoćnog i cjelojutarnjeg pisanja, sat je otkucao 13 sati i 59 minuta. Lara je konačno uploadala svoj rad i kliknula na predaju, točno minutu prije roka. Nakon ovog skoro pa izvantjelesnog iskustva, Lara je za The Tab pojasnila da joj je ADHD vjerojatno pomogao u ovoj gotovo nemogućoj misiji.

"Ako imate ADHD, to je lak posao, ali ako ste normalna u mentalno stabilna osoba kojoj je stalo do diplome, možda biste trebali početi nešto ranije s pisanjem", poručuje studentica.

Lara je kazala kako se trenutno oporavlja od "traume", pa je svoje iskustvo odlučila podijeliti s drugima, na TikToku. Video je pregledan skoro milijun puta, a do sada je sakupila i 58 tisuća lajkova.

@ilovelarizzla Here’s me doing my diss in 13 hours ❤️Trent students❤️ #fyp #uni #ntu #notts #dissertation #deadlines #uk #3rdyear ♬ Morning (From "Keeping Up With The Kardashians") - Karaoke Version - Urock Karaoke

"Rok za predaju završnog: 48 sati. Napisanih riječi: 280. Koliko još moram: 9720. Tema završnog: Nisam sigurna. Postotak finalne ocjene: 40 posto. Ja: Volim život", napisala je preko svog viralnog video-isječka studentica.

vezano Studentica se požalila na plagiranje. Laganini Studentica 'oprala' fakultet: 'Mene možete izbaciti zbog plagiranja, a vi radite ovo...'

Iduća scena prikazuje studenticu kako se zabavlja s prijateljima, uz voiceover kojime pojašnjava što se sve događalo.

"Imala sam dva mjeseca, ali sam ga napisala u posljednjih 13 sati", govori u videu i kreće pojašnjavati kako je to uspjela. "26 sati i brojimo. Rim nisu izgradili u jedan dan, ali ja jesam svoj završni rad", piše na sljedećoj sceni TikTok videa.

Video je prvotno objavljen u privatnim pričama na Snapchatu, da bi ga kasnije ipak objavila i na TikToku.

"Uživaj u životu sada, a stresiraj se kasnije"

"Svaka čast. Ovo je ludo da kažeš da si uspjela u jedan dan napisati, ja bih imao samo mentalni slom i ne bih mogao napisati ništa", komentira joj netko.

"Nisam došao do kraja videa, znao sam da imaš ADHD. To je meni spasilo i uništilo moj studentski život", piše joj netko.

"Mi trenutno umiremo nakon što smo svima rekle da ne smiju umirati za faks", komentira joj neka studentica video-isječkom sebe i prijateljice koje još imaju 11 sati do predaje svojih radova.

"Ovo je osjećaj kao da gledam sebe", piše još netko. "Jako si hrabra, ja na svojem završnom radim još od listopada", stoji u komentarima.

Lara je u komentarima otkrila i temu svog rada: "Kako vizualnom kulturom racionalizirati prostor".

vezano Studentica je izlazila na spojeve kako bi mogla jesti Laganini Studentica otišla na 16 spojeva zbog besplatne hrane: 'Cura mora jesti'

"Slično sam napravila i ja. Morala napisati 15 tisuća riječi za svoj diplomski rad. Predala ga još prije 6 mjeseci, ali ni danas se nisam oporavila od traume pisanja", komentira još jedna osoba.

"Potvrđujem. Mislim da imam PTSP od tada", "Uživaj u životu sada, a stresiraj se kasnije", savjetuje Lara druge u komentarima, da bi na kraju priznala da je prošla i položila svoj završni rad – iako to nije zaslužila.

izvor: thetab.com

Još vijesti