L.B. u Laganini

Studentica zrakoplovnog inženjerstva prva je crvenokosa Miss Engleske: 'U školi su me maltretirali zbog moje kose'

U školi su je gnjavili i zadirkivali zbog njene 'vatrene' kose, a sada je prva crvenokosa koja je ponijela titulu miss Engleske.

19. listopada 2022 16:07
Prva crvenokosa miss Engleske u povijesti tog natjecanja

Prva crvenokosa miss Engleske u povijesti tog natjecanja Foto: screenshot via Instagram@jessicaashley_

26-godišnja Jessica Gagen okrunila se laskavom titulom Miss Engleske, koju je osvojila među 30 drugih djevojaka u konkurenciji. Ova će se studentica zrakoplovnog inženjerstva na Sveučilištu u Liverpoolu dalje boriti za titulu Miss svijeta, piše LadBible.

Otkrila je i da su je tijekom školovanja maltretirali i zlostavljali zbog njene bakrene kose.

"U srednjoj školi zafrkavali su me jer sam crvenokosa", kazala je. "Nisam ovo prije spominjala jer vjerujem da negativnost treba ostaviti u prošlosti, no s obzirom da crvenokosa djevojka nikad prije nije pobijedila na natjecanju za miss Engleske, smatram da je važno educirati ljude o tome s čim se crvenokose osobe bore u školama i osnažiti djecu koja prolaze iste stvari kao što sam i ja prošla", priznala je.

Jessica se prisjetila svih pogrdnih imena kojima su je zvali, udarali je, bacali na nju razne predmete, a čak su je i pljuvali. No, s 18 godina okrenula se modelingu u kojemu je ostvarila značajan uspjeh.

Osim ovog motiva, kaže da ju je na prijavu na natjecanje motivirao i interes za STEM znanosti. "Za mene, sudjelovanje u natjecanju za miss Engleske, odlična je prilika da potaknem djevojčice da se zainteresiraju za STEM predmete", tvrdi.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Miss England 22/23 | Jessica Ashley Gagen (@jessicaashley_)

 

Ova studentica prirodnih znanosti smatra da je nevjerojatno da nijedna dosadašnja miss Engleske, u 94-godišnjoj povijesti ovog natjecanja u toj zemlji, nije imala crvenu kosu, a prošle godine, nijedna natjecateljica za Miss svijeta nije bila crvenokosa.

"Smatram da bih, ako pobjedim, mogla osnažiti drugu djecu koju zlostavljaju u školi samo zbog izgleda ili boje kose", izjavila je Gagen. "Lijepo je predstavljati mlađe klince i reći 'Prošla sam kroz to. Svoju bol možeš iskoristiti da uspiješ u svojoj igri.' Neka postane njihova supermoć", dodaje za kraj.

izvor: ladbible.com

vezano Studentica Melisa prva je kandidatkinja koja se natječe bez šminke. Laganini Ovo je lice studentice koja se u finalu za Miss Engleske natječe bez grama šminke – prva u povijesti

vezano Marcela Mesarić i Nina Nakon predavanja Studentica iz Hrvatske 'pomela' konkurenciju: Upoznajte Marcelu – ovogodišnju Miss Agronomijade koja obožava konje

Još vijesti