V.K. u Nakon predavanja

Ostavila dečka jer nema diplomu: 'Bitno je da partneri imaju isti stupanj obrazovanja, evo zašto...'

Djevojka tvrdi da veza osoba različitih stupnjeva obrazovanja ne može opstati.

11. travnja 2022 15:51
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iako svaka veza funkcionira na svoj način, većina ljubavi rodi se iz sličnosti i/ili povezanosti koju pronađemo s partnerom, no, čak ni to ne mora biti slučaj.

U čestim razgovorima koji se tiču ljubavi, raspravlja se upravo o tome trebaju li interesi budućih partnera biti isti, treba li biti isti njihov stupanj obrazovanja, mjesečna primanja i slično. I dok svatko njeguje svoja uvjerenja, jedna djevojka se na popularnoj stranici Ispovesti nedavno požalila da nema sreće u ljubavi.

vezano Slika nije pronađena Laganini Napucao ju dečko jer ima diplomu i veću plaću: 'Oprosti frajeru što sam sposobnija od tebe…'

Naime, ona je ostavila svog dečka upravo zbog nedostatka zajedničkih interesa koje ona povezuje sa stupnjem obrazovanja. Već smo u nekoliko navrata pisali o tome kako veze mladih nisu uspijevale zbog razlike u stupnju obrazovanja, a to je i sada slučaj.

"Čast izuzecima, ali..."

"Bitno je da su muškarac i žena slični po stupnju obrazovanja. Evo, na žalost, izjavljujem ovo", započinje djevojka.

"Mislila sam donedavno da je sve u ljubavi i uzajamnom poštovanju, ali ako nemate slične interese, a realno ne možete ih imati ako je on završio srednju, a ona fakultet i obrnuto, tu dolazi do velikog problema", piše djevojka pa pojašnjava tvrdnjom da sa svojim bivšim dečkom nije imala o čemu razgovarati.

vezano Slika nije pronađena Laganini Dobio 'nogu' zbog šaha: 'Već 9 mjeseci ju učim igrati, fakultetski je obrazovana, ali nije dovoljno inteligentna'

"Evo nakon par godina veze došli smo do toga da kad se vidimo, šutimo. Prekinuli smo. Čast izuzecima kojima veza ili brak uspijevaju bez obzira na stupanj obrazovanja i interesa, i čast onima koji se vole svaki dan kao i prvog dana, ja definitivno nemam sreće", smatra djevojka.

Kako kaže, smijao joj se kad je rekla da ju zanimaju Svemir i tajne Egipta i da joj je fascinantna cijela priča oko sfinge i piramida, na što ju je, kako dodaje, samo pogledao i rekao da nije normalna uz komentar da joj je jako dosadno u životu ako ju zanimaju takve stvari.

"Ne, nego će me zanimati isključivo traktori i prasenje krmača…", napisala je djevojka.

Interesi i obrazovanje nisu isto

Čitatelji su nesretnoj djevojci pokušali pojasniti da obrazovanje i interesi ne moraju biti povezani.

"Ovo i nema veze s obrazovanjem, koliko s vašim različitim karakterima. Poznajem ljude s dobrim fakultetom pa jedino znaju pričati o fitnesu i svojim uspjesima jer nisu pročitali niti jednu knjigu ni znanstveni članak osim stručne literature. A znam i ljude sa srednjom školom koji imaju ogromno opće znanje i inteligenciju. Nije do faksa, nego do osobe. Prekinuli ste radi različitih stavova i interesa, ne stupnja obrazovanja", poručuje netko u komentarima. "Apsolutno točno", slaže se netko s ovim komentarom. "Samo mi nije jasno kako su izdržali i tih par godina, kako to nije vidjela odmah."

vezano Slika nije pronađena Karijera Umrla od srama zbog prodavača lubenica: Završio ekonomiju, a sad radi na štandu i vozi kamion

"I ja sam prekinula svoju prvu vezu iz istog razloga. I dan danas smo dobri prijatelji, ali veza nije išla, iako je on divan čovjek. S druge strane, fakultet pa ni inteligencija također ne garantiraju poklapanja na ovim poljima. Mislim da je kompleksnije od toga", komentira još netko.

"Škola nije mjerilo pameti", piše netko kratko. "Svi znamo nekog tamo što je jedva išao u školu i koji je pametan i načitan, a svi znamo i nekog tamo što je studirao, a dosadan je ili ograničen. Također, znamo da su to izuzeci iz pravila. Držite se vi svi ipak svog nivoa i svojih krugova ljudi, jer vjerojatnost za sreću vam je jako niska ako miješate", poručuje ova osoba.

"Nije te volio, srećo"

"Nije te volio srećo", smatra pak ova osoba. "Da te volio, mogla si ga ti slušati o traktorima i on tebe o sfingama, ali se ne volite. Evo, u domu u kojem radim, muž električar, žena doktor medicine i ti pišeš da se ne može i da ne ide. Može se, samo je vaša ljubav isparila", piše o ovom oprečnom iskustvu druga čitateljica ove ispovijesti.

"Moj dečko ima samo osnovnu školu, a ja završavam magisterij. Nema ti to veze", kaže komentatorica. "Ova priča nema veze sa stupnjem obrazovanja. Ja sam doktor znanosti, a suprug ima 'samo' srednju školu. Nikad nam nije dosadno, uvijek imamo tema i u niti jednom trenutku se ne vidi razlika u obrazovanju", dodaje još jedna svoje suprotno iskustvo.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Roditelji ju omalovažavaju jer je frizerka i nema fakultet: 'Ja sam sramota, a sestra ponos obitelji samo zbog – diplome'

"Ja sam profesorica, on se bavi krmačama"

"Ja sam sveučilišna profesorica. Moj muž je poljoprivrednik. Ima srednju stručnu spremu, bavi se krmačama koje si spomenula. U braku smo 24 godine i te kako imamo o čemu pričati i smijemo se istim stvarima iako se ja ne kužim ni u svinje ni u tehnologije prerade, niti se on kuži u arheološka istraživanja", napisala je još jedna komentatorica.

Od ostatka komentatora, većina se ipak složila da stupanj obrazovanja ne mora ništa značiti u romantičnom odnosu ako imaju zajedničke interese i teme, a da su ipak najbitnija komunikacija, razumijevanje i shvaćanje druge osobe.

Još vijesti