V.K. u Akademska četvrt

Sjaj i bijeda starih paviljona zagrebačkog doma: Snimila derutni stop, potrganu roletu, razbijeno ogledalo…

Od razbijenog stakla, čudnih sličica po zidovima, pa do 'izgubljenog' dijela stropa…

26. svibnja 2022 10:59
Stari paviljoni imaju dušu

Stari paviljoni imaju dušu Foto: screenshot via TikTok@chilestone

Život u studentskom domu obilježava mnogo specifičnih situacija koje ne možete doživjeti ako studirate i stanujete s roditeljima ili pak u unajmljenom privatnom smještaju. Osim menze i tuluma u čajnim kuhinjama i prostorijama za druženje, ili samo pod nečijim prozorom, tu je i ovladavanje umijećem suživota u iznimno malim sobama s cimerima koje tada najčešće prvi put vidite i upoznajete.

Studentski dom Stjepan Radić, poznatiji pod nazivom "Sava" proteže se sveukupno duž 12 paviljona u kojima žive studenti, od čega se paviljoni 5 i 6 zovu "stari" jer nisu preuređeni u velikoj rekonstrukciji domova na Savi i Cvjetnom, završenoj 2016. godine prije početka Europskih sveučilišnih igara.

Jedna je studentica nedavno na svom TikTok profilu napravila video o svojoj studentskoj sobi prateći trend "ima smisla". Drugim riječima, u videu je pokazala stvari koje se mogu vidjeti samo u sobama 5 i 6 paviljona, a iako biste mogli pomisliti da imaju smisla, zapravo uopće nemaju.

vezano Radićevi dani na Savi Laganini Povratak najlegendarnijeg studentskog tuluma u Zagrebu: 'Ovo će goriiiit…'

"Stvari u mojoj studentskoj sobi koje zaista imaju smisla", piše na videu koji je studentica objavila jučer, a dosad je sakupila skoro 3 tisuće lajkova.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] Zagrebačka studentica snimila svoj faks nakon potresa i postala hit na TikToku: 'Ti stvarno živiš na rubu'

Jedna utičnica, nedostaje dio stropa…

Kako prikazuje, stvari koje "imaju smisla" su razbijena ogledala u sobi i u kupaonici, kukice koje su postavljene na najčudnijim mjestima po sobi, naljepnice po zidovima i vratima, potrgane rolete koje se ne mogu spustiti do kraja i sušilo.

Osim toga, studentica je snimila i kako u kupaonici nedostaje dio pločica i dio stropa. Za sam kraj, pokazala je i možda najveći problem s kojim se studenti "starih" paviljona moraju snalaziti: samo jedna utičnica. 

@chilestone “Stari paviljoni imaju dušu”- Stjepan Radić 🤡 #interiordesign #interior #interiordesigner #decor #fy #fyp #zagreb #🇭🇷 #croatia #bosnia #balkan #balkantiktok #student #studentskizivot #studentskidom #studenti #viral #studentlife ♬ Che La Luna - Louis Prima

Stari paviljoni na Savi vs. Lašćina

"Stari paviljoni imaju dušu", kaže studentica u nazivu svog videa.

"Balkan aesthetic", piše netko u komentarima. "Sigurnosna daska got me", šali se još netko. Među komentatorima javili su se i budući brucoši. "Ima li tko informaciju kako je na Lašćini? Idem ove godine i strah me", piše netko iz Varaždina, na što mu autorica videa odgovara da je njen 6 paviljon i ovakva soba "hotel s 5 zvjezdica u usporedbi s Lašćinom."

vezano Slika nije pronađena Laganini [FOTO] Krenuli su letjelica-memeovi: Yarun, mame šalju pakete, netko je prdnuo… Ovo su NAJBOLJI

U razgovor o studentskom domu Lašćina uključio se još netko.

"Ja sam bila na Lašćini tri godine i sad sam na Savi, nije tako strašno i po nekim stvarima mi baš nedostaje, tete", piše studentica. "Razbijeno ogledalo, zbog njega sam studirao 7 godina", piše još netko u komentarima.

Još vijesti